През 2015 година MTV се наеха с нелеката задача да пресъздадат на малкия екран култовия мета слашър на Уес Крейвън „Писък”. Макар и без иконичната маска на Ghostface крайният резултат се прие положително от феновете и не беше тоталното разочарование, което всички очакваха. Два сезона бяха достатъчни на сценаристите да разкажат историята на героите и да приключат техния кървав път.

Писък” обаче не е приключил. Подобно на оригиналната маска и нейната символика, сериалът не разчита на един убиец или една конкретна история. Това му позволява да работи с различен материал и да поднесе нови и интересни сюжети. Три години и половина по-късно е време зрителите да се срещнат с добре познатия Ghostface в трети сезон на поредицата, който носи заглавието „Scream: Resurrection” („Писък: Възкресение”). Вижте и официалния трейлър:

Новият сезон не само сменя изцяло своите герои и местоположение, но и своя дом. В намален формат от шест серии, „Scream: Resurrection” ще се излъчи по VH1 в продължение на три вечери – от 8 до 10 юли. Най-добрата новина за феновете, както споменахме и по-горе, е завръщането на познатата маска и оригиналния глас зад нея – Роджър Джаксън. Ще му партнират Ерджей Сайлър, Мери Джей Блайдж, Кики Палмър, Тайлър Поузи, Тига, Парис Джаксън и други.

Този път историята ще се върти около местната футболна звезда Дейън Елиът (Сайлър). Неговото мрачно минало много бързо ще започне да пречи на добре изградения му живот и да застрашава плановете му за бъдещето. Освен това ще постави в опасност и живота на новите му приятели.

Краткият трейлър на „Scream: Resurrection” не изглежда зле и поне се опитва да улови част от атмосферата на оригиналните филми. Надяваме се, че новият шоурънър Брет Матюс („Дневниците на вампира”, „Свръхестествено”) е успял да се справи със задачата. Със сигурност ще видим какво е сътворил след премиерата по VH1 на 8 юли.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Фактът, че най-после показват маската не гарантира качество. Мирише ми на петоразряден сериал, стоял на рафта в продължение на години докато накрая някой не се е сетил за него… Да вземат да върнат Ghostface на големия екран и да не се мъчат повече с тоя сериал!

  2. Като гледам май белите вече имат нужда от квота… и бас ловя, че убиецът няма да е негър, щото, нали 🙂