В опит да избегнем клиширано начало на новина за поредната екранизация на живота на музикална звезда, като начало ще изразим изумлението си от световните медии, които са способни за часове да превърнат невинен пост в прогноза за следващите „Оскари“. По-рано тази седмица се разбра, че се работи по биографичен филм, посветен на Бой Джордж, и след като той сподели в социалните медии, че Софи Търнър ще е подходяща за ролята, а тя откликна положително на идеята, ситуацията рязко ескалира до положение, че известно списание вече ѝ отреди златната статуетка. Нещо, което, въпреки успеха на телевизионната поредица „Игра на тронове“ и най-вече с оглед останалите ѝ роли, прозвуча някак несериозно.

След положителния прием и сериозните финансови приходи на „Бохемска рапсодия“ някак се задейства лавина от идеи за биографични филми за музиканти. Вече може да прочетете и ревюто ни за излезлия по екраните „Рокетмен“, базиран на житейски път на Елтън Джон, а филмът за Бой Джордж е най-новото попълнение в разширяващия се с всеки изминал ден списък. Сценарият и режисурата за момента са посветени на Саша Джерваси („Терминалът“, „Хичкок“, „Моята вечеря с Ерве“) и това ще е първият музикален проект в кариерата му. Очаква се продукцията да е класически биографичен филм, проследяващ ранните години на музиканта до големия му успех като вокалист на една от най-знаковите за 80-те групи Culture Club. С продуцирането ще се заемат Metro Goldwyn Mayer Studios. Това ще е втори голям музикален проект на компанията, която вече усилено работи по „Respect“ за Арета Франклин с Дженифър Хъдсън („Dreamgirls“) в ролята на емблематичната кралица на соул музиката.

бой джордж

Роден в Лондон, Джордж Алън О’Дауд (Бой Джордж) е едно от шестте деца в семейство на ирландци и определя себе си като розовата овца в рода, като от малък се противопоставя на патриархалните основи в дома си и с годините изгражда собствения си оригинален и силно андрогенен образ, което често довежда до отхвърляне от обществото. В началото на 80-те заедно с Майки Крейг, Рой Хей и Джон Мос поставят началото на британската рок група Culture Club, а с нея и основите на ню романтик жанра, съчетаващ в себе си британски ню уейв, американски соул, ямайско реге и други стилове, като успешно оставят отпечатъка си на музикалната сцена чак до наше време. Има две твърдения, които трудно биха могли да бъдат оборени. Първото е, че историята на Бой Джордж е вдъхновяващо забавна, а второто е, че приликата между 17-годишния Джордж и Софи Търнър е ясно видима, така че изборът ѝ за ролята би бил колкото интересен, толкова и логичен, а крайният резултат изненадващ.

Проектът за Бой Джордж все още е в много ранен стадий и за да Ви предоставим бегла представа за списъка с биографични филми, посветени на музикални звезди, който споменахме по-рано, за финал и в полза на меломаните правим кратка равносметка какво да очаквате в близко бъдещe – The Beatles, Селин Дион, Брус Спрингстийн, Prince, Wham!, Дейвид Бoуи и Джуди Гарланд са само част от творците, чието творчество ще бъде почетено на големия екран.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. От всички изброени най- любопитно ми звучат филма за Бийтълс (предполагам имате предвид очаквания проект на Питър Джаксън, посветен на албума „Лет ит Би“, с допълнителните часове неизлъчван материал от студиото 🙂 ) и филма за музикалния хамелион (казвам го в най-добрия смисъл на думата), големия Дейвид Бауи 🙂 … Колкото до филм за Бой Джордж- (дори и да не е само слух, а да го осъществят) нещо не ми вдъхва доверие и се съмнявам, че ще се получи нещо интересно и гледаемо, което да доведе масово зрители в кината…