Преди няколко дни 1091 Media разпространиха първия трейлър на представения по време на фестивала Сънданс през януари трилър „Them That Follow“. Участието в конкурсната програма му донесе една номинация в категория „Dramatic“, но по-силно впечатление направи присъствието на Оливия Колман в актьорския състав, като това е нейно първо присъединяване към пълнометражна продукция след „Фаворитката“ от миналата година, който ѝ донесе „Оскар“ за най-добра женска роля.

оливия колман

Действието в „Them That Follow“ се развива на територията на американската планинска верига Алпачи и в центъра му застава малка общност, която по много общочовешки критерии спокойно може да бъде определена като секта, и подобно на повечето филми, заснети до момента и засягащи подобни теми, идеята му се оказва едновременно притегателно увлекателна от полезния вид, който ти подсказва колко е яко да се видят такива неща, но абсурд някой адекватен да се забърка в тях. Предлагаме да изгледате видеото с предупреждение да помолите някой да ви го преразкаже, ако вида на змии и паяци ви създава определен дискомфорт, но не искате да изоставате от актуалностите, които представяме на сайта.

Религиозният заряд си проличава ясно от кадрите, а според официалната информация изолираната общност се ръководи от пастор Лемюел (Уолтън Гогинс) и членовете ѝ ежедневно рискуват живота си в съмнителни ритуали със змии, за да докажат вярата си. Дъщерята на пастора Мара (Алис Енглерт) се подготвя за предстоящата си сватба с млад вярващ, който баща ѝ е избрал за нея с подкрепата на Хоул (Оливия Колман), която за момента трудно бихме определили като равнопоставена на пастора или по-скоро негова висшестояща. През същото време Мара е силно привързана към друг, но това не е най-голямата тайна, която се гласи да изплува по време на филма.

алис енглер

Them That Follow“ е пълнометражният дебют на Дан Медисън Савидж и Брит Полтън като сценаристи и режисьори и предполагаме, че по-скоро идеята за сюжета е спечелила актьорите да участват, отколкото големите имена. Алис Енглерт нашумя покрай „Джинджър и Роза“, където си партнира с Ел Фанинг, и късометражния „The Boyfriend Game“, който пише и режисира сама. Кейтлин Девър ни е позната от няколко телевизионни поредици, а последният филм, в който участва – „Зубрачките“, вече може да бъде гледан на големите екрани у нас.

Очакваме една история, която ще пренесе зрителите в ситуация, където вярата и моралът невинаги са равнопоставени и последствията биха били непоправими, ако религиозното упование бъде разтегнато до точка на пречупване. Възможни са леки опасения, че действието ще се движи мудно, за да нагнети усещанията на публиката, но в същото време има добри показания за операторското майсторство и на екипа зад продукцията в цялост.

В „Them That Follow“ ще можем да видим още Луис Пулман, Томан Ман, Джим Гафиган и други. Филмът ще участва във фестивални програми още няколко месеца и премиерата му за територията на САЩ е предвидена за 2 август.

плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *