Ако Кен Лоуч има нов филм, то със сигурност премиерата му е в Кан. За всички, които следят какво се случва в света на киното, е ясно, че британският режисьор е един от любимците на най-престижния филмов форум в света вече в продължение на няколко десетилетия. След „Златни палми” (за „The Wind That Shakes the Barley” и „Аз, Даниел Блейк”) и множество други награди, през 2019 Лоуч представи в Кан най-новия си киноразказ „Sorry We Missed You”.

За съжаление, след показа на филма не се чу почти нищо като отзвук в медиите. Означава ли това, че 83-годишният режисьор вече е загубил усета си към това, което би заинтригувало публиката и най-вече киноспециалистите, от които зависи шумът около всеки нов филм? Вижте официалния му трейлър.

Всички отличителни белези и характеристики са налице – дори да не сме информирани какви кадри гледаме, незабавно и без колебание ще разпознаем почерка на Кен Лоуч. Историята на „Sorry We Missed You” запознава зрителите с един баща, който се опитва да се справи с живота си, въпреки че е орисан да се прехвърля от една нископлатена и абсолютно несигурна работа на друга. Последното назначение е като човек за доставки, а междувременно трябва да се разрешат и драматичните ситуации у дома, свързани с дъщерята, сина и съпругата му…

Самият режисьор заявява, че „Sorry We Missed You” е последният му филм, който той представя в Кан. Основните актьори, на които се е доверил този път, са Крис Хитчън, Деби Хъниуд, Рис Стоун и Кейти Проктър, а сценарист на историята е дългогодишният му партньор в съавторските филмови проекти Пол Лавърти.

Филмът все още няма премиерна дата за разпространение в Щатите, но след като беше представен на фестивали в Сидни, Шанхай и Милано през месец юни, ще се появи на голям екран във Франция на 23 октомври, Великобритания на 1 ноември и Холандия на 14 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *