сюзан колинс
Сюзан Колинс

Една трилогия никога не е достатъчна!

Този извод е толкова неизбежен, особено в последните години от историята на киното, че е съвсем логично и закономерно авторите на популярни сюжети да се завръщат към създадените във въображението им светове – и да ги експлоатират с нови приключения. Това ще стори Сюзан Колинс със своята дистопична фентъзи вселена, в която се играха преди време „Игрите на глада”.

Колинс е решила да напише още един роман, който все още си няма име, а действието му ще се развива отново в Панем, но 64 години преди познатите събития – знаете, героинята Катнис се включи в смъртоносното реалити за тийнейджъри и популярността ѝ дотолкова нарасна, че доведе до всеобщо въстание срещу тоталитарния потиснически режим на олигархията, начело с всемогъщия президент.

И макар че книгата на Колинс ще бъде публикувана на 19 май 2020 година, председателят на Lionsgate Motion Picture Джо Дрейк обяви вчера, че студиото вече работи заедно с Колинс по филмова адаптация.

От името на гордия дом на филмите по „Игрите на глада” споделям, че нямаме търпение да бъде публикувана следващата книга на Сюзан. Ние общувахме с нея по време на творческия ѝ процес и очакваме да продължим близкото си сътрудничество в името на бъдещия филм.

Продуцентката Нина Джейкъбсън също намеква в Twitter, че ще се завърне в творческия екип в ролята си от оригиналната трилогия.

Първият филм „Игрите на глада” се появи на кино през 2012 година, превърна Дженифър Лорънс в звезда и се представи внушително с боксофис приходите си от 694,4 милиона долара при положение, че бюджетът му беше в рамките на „скромните” 78 милиона. „Игрите на глада: Възпламеняване” натрупа още по-сериозен финансов актив – 865 милиона долара, докато приходите на „Игрите на глада: Сойка-присмехулка – част 1” спаднаха до 755,4 милиона долара, а „Игрите на глада: Сойка-присмехулка – част 2” „удари дъното” на трилогията с 653,4 милиона…

Като се има предвид, че действието в оригиналната история се развива по време на 74-ите „Игри на глада”, в очакваната книга ще разберем какво се случва по време на 10-ите ежегодни гладиаторски битки и ще очакваме да се запознаем с нов героичен образ. Не крием – ще ни е любопитно какво ще сътвори Сюзан Колинс, макар въодушевлението ни от първата среща със света на Панем отдавна да се е изпарило, за което допринесоха до голяма степен и филмовите адаптации. Ще очакваме коментари и (всякакви) възгласи – одобрителни и/или укорителни.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. всеки един от нас може да измисли добър сюжет, но нещо този филм не ме грабна. Нещо ми понамирисва на Здрач, но само , като аплаузи.