Наскоро научихме, че норвежкият режисьор Андре Овредал ще се нагърби с нелеката задача да пренесе на екран една от най-обичаните книги на Стивън Кинг – „Дългата разходка“. Преди да се случи това обаче ни предстои да видим как ще се справи с друга, доста очаквана от нас адаптация по изключително популярна и обичана книга (всъщност поредица) – „Scary Stories to Tell in the Dark” на Алвин Шуорц и илюстратора Стивън Гемъл.

По всичко, което сме виждали като реклами до момента, съдим, че Овредал, с малко помощ от продуцента и един от авторите на идеята за филма Гийермо дел Торо, е намерил правилния подход към пренасянето на емблематичните страшни истории и рисунки на Шуорц и Гемъл на екран и този август малки и големи ще се насладят на няколко приятно страховити часа в киносалоните. Нещо, което се потвърждава и от най-новия трейлър, даващ най-добрата ни представа за историята до момента.

Припомняме, че действието на „Scary Stories to Tell in the Dark” се развива през смутната за Америка 1968 г. На пръв поглед далеч от вълненията в големите градове е малкото градче Мил Вали, където от поколения насам тегне сянката на семейство Белоуз. В тяхното имение на края на града, Сара, младо момиче с ужасни тайни, превръща измъчения си живот в поредица от страшни истории, написани в книга, която остава недокосната от времето – истории, които се превръщат в реалност за група тийнейджъри, които откриват ужасяващия дом на Сара.

Както вече стана ясно от написаното по-горе, намираме този трейлър за чудесен и смятаме, че Андре Овредал и Гийермо дел Торо са се справили със задачата по адаптирането на обичаните истории от „Scary Stories to Tell in the Dark”. Разбира се, ясно ни е, че трейлърите могат да бъдат подвеждащи, но в случая не виждаме никакви причини да мислим в подобна посока. Всички предпоставки за чудесен страховит филм за младежи (за пореден път отбелязваме, че не става дума за класически хорър за възрастни) са налице. С нетърпение чакаме август.

Режисьор на „Scary Stories to Tell in the Dark” е Андре Овредал („Trollhunter”, „The Autopsy of Jane Doe”), а сценарият е дело на Дан и Кевин Хейгеман („Lego: Филмът“) по идея на Гийермо дел Торо, Патрик Мелтън и Маркъс Дънстан („Убийствен пъзел IV, V и VI“). В ролите са Зоуи Колети, Остин Ейбрамс, Гейбриъл Ръш, Майкъл Гарза, Остин Зейджър, Джил Белоуз, Лорейн Тусан, Натали Гензърн и Дийн Норис.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments