Добър ориентир за интереса на публиката и подходящ избор на поредица са направили Lionsgate, които според Deadline се насочват към шпионските романи „S.A.S” на френския автор Жерар дьо Вилие. Всъщност важният магнит за зрители в случая е Майкъл Фасбендър, който проявява интерес към главния герой на този внушителен книжен „сериал” (200 публикувани истории от 1965 до 2013 година, продадени над 120 милиона копия) – австрийския принц Малко Линге.

Филмът, който се подготвя в момента, носи заглавието „Malko”, а идеята за първа адаптация е на романа „Checkpoint Charlie”. За сценарист е привлечен номинираният за „Оскар“ Ерик Уорън Сингър („American Hustle”, „Top Gun: Maverick”). В основата на поредицата приключения е Малко Линге, който има необходимост от финанси, за да ремонтира замъка си в Австрия, и работи като агент на свободна практика към ЦРУ. Те, разбира се, го пращат на опасни мисии в цял свят, защото притежава нужните качества – има брилянтна памет, свободно владее на няколко езика, възпитан е възхитително добре, има впечатляващ стил на облекло и ултра-малки пистолети.

Заглавията на поредицата романи е игра на инициали – Son Altesse Sérénissime е френската версия на „Негово Височество”, а също и абревиатура на британските специални въздушни сили. От 2006 година книгите на Вилие се популяризират и като комикси, въпреки че съдържанието им е предназначено за публика над 18 години – все пак са изпълнени с насилие и секс. От всичко, споменато дотук, става ясно, че за ролята на Малко няма по-подходящ избор от двукратно номинирания за „Оскар“ Майкъл Фасбендър, който ще влезе и в ролята на продуцент.

Все още няма яснота кога ще може да бъде видян „Malko” на голям екран, тъй като подготовката по евентуалния нов франчайз е в много ранен етап на развитие.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *