По принцип се стараем да не обръщаме внимание на широкия масив от непотвърдени слухове, които ни заливат иззад океана, случва се обаче понякога първоизточникът на тези слухове да е някой „врял и кипял“ холивудски хроникьор, а и самата новина да е от тези, които без много зор да ни провокират да се размечтаем. В конкретния случай става дума за една много лаконична вметка на бившия репортер на Variety и настоящ главен редактор на Deadline Hollywood Майк Флеминг Дж., който в статия, посветена на предстоящите планове на мастития холивудски продуцент Джон Лешър („Birdman“, „Fury“, „The Beach Bum“), съвсем между другото успява да издаде и намерението му да продуцира поредната колаборация на любимите ни Скот Купър и Крисчън Бейл.

Доколко може да се вярва на тази бегла анотация все още е рано да се каже, но самият факт, че нещо подобно съществува на ниво идея, си е новина само по себе си. Според статията в Deadline, Лешър, който до този момент е работил с Купър по режисираните от него „Black Mass“ и „Hostiles“, се е заел да осъществи проекта за вездесъщите напоследък Netflix и въпреки че все още не се знае нищо нито за темата, нито за жанра на самия филм, работното му заглавие „Valhalla“ сякаш не оставя кой знае колко на въображението. От Collider очевидно също са сметнали, че в новината на Флеминг „има хляб“, защото не само излизат със статия, базирана на информацията на Флеминг, но и я допълват с евентуалното (непотвърдено) участие на Джоуел Еджъртън в проекта.

джон лешър
Джон Лешър на снимачната площадка на „Fury

Пак сме длъжни да подчертаем, че към момента този проект съществува единствено в сферата на спекулациите, но ако има и частица истина в новината на Флеминг и в момента действително се обсъжда викингски епос (защото какво друго би могло да бъде) с участието на Крисчън Бейл и Джоуел Еджъртън, под режисурата на доказалия своя афинитет към насилието Скот Купър, това би било нещо, което определено има потенциала да наруши спокойния ни сън. Логиката в новината на Флеминг се състои в това, че всяко едно от споменатите във връзка с реализацията на „Valhalla“ имена вече е влизало в работни отношения с останалите, а този факт със сигурност е доста обнадеждаващ, предвид склонността на Купър да търси рецидив при работата с актьорите.

Deadline обаче не спират дотук с разкритията си около дуета Лешър/ Купър. Освен „Valhalla“, изданието споменава също така и за възможността двамата кинодейци да екранизират популярния криминален роман „Over Tumbled Graves“ на писателя Джес Уолтър, който се явява първият от поредицата за детектив Каролин Мабри и разказва мрачната история за опитите на жена детектив да разобличи и залови коварен сериен убиец. И тук липсват каквито и да е подробности за евентуалния проект, освен уточнението, че за Купър това би била втора поредна възможност да изгради история с женски персонаж в основата, след продуцирания от Гийермо Дел Торо свръхестествен хорър „Antlers“, залагащ на Кери Ръсел в ролята на основния протагонист, чийто първи трейлър се надяваме да видим много скоро.

скот купър
Скот Купър на снимачната площадка на „Hostiles

Както виждате, ъпдейтът от спекулации по повод предстоящия работен график на Скот Купър е доста сериозен. Продуцентът Джон Лешър очевидно не иска да позволи дългата пауза, която Купър си позволи между „Crazy Heart” и „Out of the Furnace” да се повтори, а единственото, което можем да направим ние, е да стискаме палци и двата потенциални проекта под неговото ръководство да се осъществят, като все пак отдаваме предпочитанията си на далеч по-любопитния „Valhalla“. При всички случаи внимателно ще следим развитието и няма да пропуснем да ви информираме, ако ни се отдаде възможност.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Голям фен съм на Крисчън Бейл след великият еквилибриум. В какъвто и проект да участва е невероятен.