Съвсем скоро си говорихме за чичо Уди Алън и драмите с последния му готов филм, но времето не чака и след като е започнала поредната година в личното му филмово летоброене – време е за подробности около следващия му проект. Той все още си няма заглавие, но снимките започват в Испания следващия месец.

Според френския Le Parisien прочутият режисьор е ангажирал вече носителя на „Оскар” Кристоф Валц, Джина Гершон, Луи Гарел, Серхи Лопес и прекрасната Елена Аная с роли – и дори този факт е донякъде изненадващ, като се има предвид репутацията на Уди Алън след разкритията от поддръжниците на движението #MeToo. Известно е на всички как той попадна в „черния лист” на Холивуд, развали се сделката му с Amazon Studios, актьорският екип на последния му филм „A Rainy Day In New York” даде хонорарите си за благотворителност, а щатските студия и разпространители отказаха да работят с него.

christoph-waltz-gina-gershon-louis-garrel-20190607
Кристоф Валц, Джина Гершон, Луи Гарел

Решението на Уди беше да замине за Европа и да търси международен актьорски екип и финансиране за следващия си проект. Все още не е ясно кога трябва да бъде готов, но за сметка на това вече е ясен сюжетът му. Компанията Mediapro, която работи с Алън от 14 години, потвърди актьорския екип, сподели, че е във възторг от организирането на снимките от 10 до 23 август именно в Сан Себастиан – град, традиционно свързан с киното, и разпространи синопсис на филма:

Разказът е за една американска семейна двойка, които отиват на филмовия фестивал в Сан Себастиан. Те са погълнати от магията на фестивала, от красотата и великолепния чар на Испания и фантастичния свят на филмите. Тя започва връзка с гениален френски режисьор, а той се влюбва в красива испанка, която живее там. Филмът е любовна комедия, която ще има забавна и романтична развръзка.

Филмът, който още си няма име, е 51-ви във филмографията на Уди Алън, който вече е работил с колегите му от Mediapro по „Полунощ в Париж”, „Ще срещнеш висок, тъмнокос непознат” и „Вики, Кристина, Барселона”. Нямаме търпение за още подробности!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *