Няма как да спрем да потриваме доволно ръце, откакто разбрахме, че Netflix са поръчали втори сезон на невероятното телевизионно постижение “Love, Death and Robots”. От първия път, в който научихме за съществуването на проект, създаден от комбинираните умове на Тим Милър и Дейвид Финчър, се вълнуваме за потенциала му и го следим с огромен интерес.

Когато на 15 март всичките 18 късометражни филмчета бяха пуснати в Netflix, ги погълнахме всичките за един уикенд и очакванията ни даже бяха надминати. За обективни цифри няма как да говорим, тъй като Netflix продължават да си държат на запазената марка да не издават никакви данни за гледаемостта на техните филми и сериали. Критически обаче първият сезон постигна доста стабилен успех, което по никакъв начин не ни изненадва. Обещаните най-разнообразни стилове анимация се комбинираха прекрасно с различните подходи на международните автори към темите, свързани с любовта, смъртта и роботите. Получи се нещо, което ни ангажира хем като фенове на визуалното изкуство, хем като фенове на научната фантастика.

Именно като фенове обаче няма как да се скрием от знанието, че това монументално начинание със сигурност е отнело адски много време и усилия. Затова сега се радваме много, когато разбираме, че още епизоди ще има, но няма да прибързваме да се питаме кога ще излязат – когато, тогава, стига само да са на същото ниво на качество като първата партида. Самото поръчване на втори сезон показва, че Netflix са не просто доволни от гледаемостта на първия сезон, но и смятат, че има още какво да се покаже от артистична гледна точка.

Засега не се знае до каква степен Финчър и Милър отново ще бъдат въвлечени във втория сезон. Обявено е, че като „ръководител-режисьор” е наета Дженифър Ю Нелсън, която режисира „Кунг-Фу Панда 2” и „Кунг-Фу Панда 3”. Въпреки че това са детски филмчета, всъщност този избор ни носи доста добро предчувствие, имайки се предвид, че това е режисьор, който вече е работил с десетки аниматори по масивен проект, който е направен за много пари, но прави още повече печалба.

Само можем да си пожелаем един също толкова силен, разнообразен и впечатляващ втори сезон, какъвто беше първия на “Love, Death and Robots”. За тези, които все още не са го започнали и се колебаят, искаме да го рекламираме с всички възможни суперлативи, с които разполагаме, но най-вече ще кажем, че това е невероятно разнообразен проект, чийто еквивалент досега не сме виждали – всеки от различните епизоди има прототипи, но такава комбинация от истории и стилове досега не сме гледали.

За финал споделяме едно доста любопитно клипче как е направен един от епизодите от първия сезон – „The Witness”, колко различни слоеве и методи на рисуване и анимация са използвани, за да се създаде специфичния стил на епизода.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *