Изглежда, че след като Антъни и Джо Русо покориха върха, наречен Marvel, и то смеем да твърдим, доста успешно, те продължават да избират не по-малко амбициозни и интересни проекти. Точно такъв ще бъде и задаващият се анимационен сериал на Netflix – „Magic: The Gathering“.

За да създаде сериала, стрийминг гигантът ще си партнира с Hasbro и Wizards of the Coast – компанията, която стои зад супер успешната игра с карти, разполагаща с милиони фенове по целия свят. За феновете на „Magic“, новината за адаптацията е наистина вълнуваща. А това, което трябва да знае човек, който за първи път чува за играта, е, че проектът има потенциал да се превърне в новия голям фентъзи хит. Въпреки че информацията не е напълно потвърдена, почти сигурно е, че сериалът ще се цели към по-възрастната аудитория, а няма да е типичното „детско“.

Ето какво споделят братята Русо, които ще са в ролята на изпълнителни продуценти на сериала:

Ние сме големи фенове и играем Magic: The Gathering, откакто го има, затова да имаме възможността да помогнем да се вдъхне живот на историите от играта чрез анимация, е наистина сбъдната мечта за нас.

Зад играта „Magic: The Gathering“ всъщност се крие много митология и интересни истории, но въпреки това, братята Русо са планирали за сериала да бъде създадена нова сюжетна линия, която ще разшири вече познатите истории за Planeswalkers. Най-просто казано за хората, които не са запознати, Planeswalkers са най-разпознаваемите герои и злодеи в играта и очакваме те да са в центъра на историята и в сериала. А отново по думи на братята, героите в сериала ще се изправят пред „залог, който е непонятно голям, за който и да е свят”.

Според някои източници крайната идея, към която Netflix и Hasbro се целят, е да създадат франчайз и този проект да е само един от многото, които ще разказват истории от света на „Magic: The Gathering“. За да се случи това, предстоящият първи сериал трябва да е доста успешен. Това, което ни обещава главният изпълнителен директор на студио Octopie, което също ще е част от екипа, отговорен за реализирането на проекта, е:

[„Magic: The Gathering“] няма да се ограничи в един жанр, той ще прелива от трилър в хорър и от хорър в драма и ще представи комплексни герои, които не се виждат често в анимационните сериали.

Освен братята Русо изпълнителни продуценти ще бъдат Айзък Краус и Майк Ларока. В ролята на сценаристи и шоурънъри на сериала ще бъдат Хенри Гилрой („Star Wars Rebels” и „Star Wars: The Clone Wars”) и Хосе Малина (Agent Carter”). А анимацията ще бъде дело на Bardel Entertainment, които седят зад проекти като „Rick and Morty” и „Teen Titans Go!”.

Magic: The Gathering“ наистина е проект, който крие много потенциал и ние се надяваме да останем приятно изненадани от финалния продукт. Колко дълъг ще е първият сезон и кога ще излезе все още не е известно, но когато научим, ще споделим. А дотогава ще се опитаме да ви държим в течение с всичко по-интересно.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *