ik-endgame-20190521

Чувствате ли се уморени?

Честно казано, докато гласяхме новия епизод на видео проекта Inglourious Kunts, cи дадохме сметка, че – поне що се отнася до поджанрa – сме започнали да усещаме вече superhero fatigue. За наша радост обаче големият финал на досегашните арки от комерсиалния феномен Marvel Cinematic Universe ни хареса повече от очакваното и се радваме, че дискусията ни е предимно позитивна, въпреки усещащата се умора в част от участниците (може тя да се дължи на ЕГН-то, но се опитваме да прокудим със заклинания тая мръсна мисъл).

Съставът ни е почти идентичен с този от предното ни включване по темата, което реализирахме миналата година. Воеводата Мартин „Циничния Елф“ Ангелов вдига на бунт позаспалия Благой Иванов и все тъй приказливия Димитър Дринов, а към тях се присъединява един кънт-дебютант – Павел „Пачето“ Симеонов, който съвсем не е нов из киноманските среди и когото можете да чуете в единствената ни качествена подкаст конкуренция: „Тихо, филмът започва!

Гледайте, коментирайте и знайте: независимо дали ни харесвате или не, ние ви обичаме 3000!

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

23 Comments

 1. Мдааааа, и по-съсредоточени кънтове сте правили.
  Филма 8/10, „Война без край“ ми хареса повече, на който фенски дадох 10/10.
  В Ендгейм нито за момент не скучах, приех и до някъде съпреживях драмата им, просто ако можеше за тези 3 часа, екшъна да е с 30 мин повече, за сметка на драмата, щеше да е 10/10. Как токова смело раздавам десетки…. вие го казахте, отивайки на кино, човек трябва да знае за какво иде реч, и осъзнавайки, че филма е комиксов, знам какво да искам от него. Война без край ми го даде, за това е 10.
  Герои, взаимоотношения, последователност, всичко ми вървеше в Ендгейм. Това, че убиха „личността“ на Хълк, е единственото нещо , което ме подразни.
  Нямах проблем с пътуването във времето, не съм физик, не ги разбирам тези работи. ако трябва да човъркам, запитах се как нормални хора събират камъните, които в предишните филми, бяха непосилна тежест за простосмъртен.
  Във „Война без край“ Танос с всички камъни, не можа да спре Стормбрейкър, тук без камъни, преби Тор с чук и брадва. Но пък сцената беше Епик.
  Нещото което липсваше в предния, но беше характерно за всички Авенджърс части до сега, беше общия кадър на всички герои в битка, но там сюжета не предполагаше за това, но тук финалната сцена, беше най-якото нещо в тези 22 филма. Както и връщането в 2012 и срещата с Древния и авенджърите от 2012.
  Споменахте невероятния кастинг, но реално и на Ди Си кастинга е супер, просто там нещата куцат на друго ниво.

  П.П. Крис Еванс има и Ди Си участие, един екшън Losers, който май ми хареса, ама не помня добре. С него май му стават 5 комиксови роли.

 2. Първия, втория…
  То това си е един филм, разделен на две.
  Защо им трябваше да го именуват Endgame?!?
  Part I и Part II се беше по-добре.

  1. Спорно е – хем можеше, хем от друга страна тонално са толкова различни, че не виждам проблем да са с различни имена.

  2. При много филми, които реално са заснети накуп, го има това с различните имена, предполагам, че най-малкото маркетингово е по-дашно да се разграничават по-лесно филмите, ако имат индивидуални подзаглавия.

 3. Добра дискусия сте спретнали!

  Относно въпроса как Танос е успял да телепортира себе си + цялата си армия в настоящето: Небюла даде епруветка с Пим частиците на Ebony Maw, а той от своя страна веднага я е репликирал в достатъчно количество, за да се осъществи телепортирането на всички. Макар и да не го показват е близко до акъла, след като тук говорим за напреднали извънземни раси и т.н.

  Доста хора спореха как Капитана е успял да върне Етъра обратно в Джейн – според мен Тор е помогнал на Роджърс и го е завел до Джейн, след което със същото устройство Роджърс го е инжектирал обратно в нея. Грубо, ама върши работа предполагам 😀

  Лично мнение относно Сокола – в Winter Solider се постараха да му изградят добър образ на бивш военен, който е спасявал хора и не спира да следва стъпките на Капитана. Персонажът му не бе задълбочен достатъчно, но винаги е бил лявата ръка на Капитана в Civil/Infinity War, така че предаването на щита е напълно разбираемо и заслужено.

 4. Потресаващо ниско ниво на дискусията. Момченцето с немутиралия глас и двете думи в езиковия си речник(яко и кефя) е напълно излишно. Този филм не заслужава подобно отношение.
  Стегнете се и направете нов епизод.

  1. Да се коментира ‘гласа’ на едно дете, и да се използват умалителни … ти, сериозно ли !!!

  2. В епохата на GoT всеки иска за всичко презаснемания 😀

 5. Този фипм е правен за връстници на Пачето,така че поздрав за решението на Кънтовете да покажат, волно или неволно, таргета на супергеройските шитни на Дисни!

 6. В крайна сметка се оказа, че филмът няма кой знае колко дълги крака 🙂

  1. Краката му пораснаха още първите 2-3 седмици. Оттогава досега гледаме постепенно намаляване на интереса, но въпреки това продължава да прави пари. Още 100млн и стига Аватар. Може и да не успее да ги направи, но времето и фенщината ще покажат 😉

  2. Ако не се задаваше Годзила можеше да ги мине

  3. Със или без Годзила на филма ще му е адски трудно да задмине „Аватар“.

  4. С 3 млн. ще има по-малко и ше остане 2-ри 🙂

  5. Ако е 20-50млн ще е по-приемливо, ама 3млн ще е подигравка 😂 Дисни ще измислят някоя врътка и ще го подбутнат. Като знам в какви времена живеем няма да се учудя ако утре видим петиция от фенове на Марвел да налазят киносалоните отново само и само да мине Аватар…

  6. Когато става въпрос за кулминацията на двайсет и няколко филмова поредица трябва качество, а не дълги крака. Явно качеството е налице, защото само за един календарен месец настигна първия в класацията.

   След много добрият понеделнишки резултат (над 5 млн.), разликата вече е по-малка от 100 млн. Ако през следващите седмици успее да поддържа темпо от 15-20 млн. на седмица (за момента е над тези нива), до два месеца ще имаме нов водач.

  7. При такъв феноменален първи уикенд, да не минеш 3 милиарда си е баш липса на дълги крака. Това не е оценка на филма като съдържание, а като боксофис. Колкото до „Аватар“ – не казах, че няма да го мине, а че ще му е трудно. Стискам палци да не успее де. 😀

  8. Ако не успее да го мине с Дринов да отворите по една бира

 7. Понеделнишкият резултат се дължи на това, че е почивен ден в Щатите. Или Memorial day.
  Имаше 4-ри почивни дни там, та оттам и резултатите! Не само на Авенджърите, а на всички филми, които са на екран в момента! Обаче след тези почивни дни започва трудното за супергеройския филм. И не, качеството му не е толкова голямо. Аватар беше на екран поне половин година, докато за Авенджърите е много съмнително, че ще изкара и два месеца.

 8. Моля ви, изслушвайте се мааалко повече и не се прекъсвайте толкова супер често.