Всяко студио обича да има на разположение един-два „сериала” или поне поредни истории, които да комплектова в поредица, за да разчита на сигурна публика и приходи в „смутните” кинаджийски времена с необятните комиксови вариации.

DreamWorks Animation наскоро приключиха с „Как да си дресираш дракон” и сега започват нова копродукция с Pearl Studio, която до известна степен напомня познатите истории. Първият трейлър на „Загубеният Йети” („Abominable”) вече се появи в мрежата, с обещания за приключения, срещи с йети, магии и летене в облаците.

Ето какво гласи официалният синопсис:

Загубеният Йети” ни отвежда на епично приключение от улиците на Шанхай до снежните хималайски върхове, способни да отнемат дъха ни. Когато тийнейджърката Ю (Клоуи Бенет) открива едно младо йети на покрива на дома си в Шанхай, тя и палавите ѝ приятели Джин (Тензин Норгей Трейнър) и Пенг (Албърт Цай) кръщават бялата грамада Еверест и поемат на знаменателно пътешествие, за да помогнат на магичното същество да намери отново семейството си във висините на Хималаите. Младежите ще трябва да са доста по-бързи от богаташа Бърниш (Еди Изард) и зоолога доктор Зара (Сара Полсън), които искат да уловят младото йети с не много чисти намерения…

ABOMINABLE abominable-poster-alt плакат

Сценарист и режисьор на „Загубеният Йети” („Abominable”) е Джил Кълтън, работила по първия анимационен филм на Sony „Open Season”, „Таласъми ООД” и др. Неин партньор в режисьорските отговорности е Тод Уилдерман („Trolls”, „The Croods”), освен споменатите актьори, които ще дадат гласовете си на героите, в анимацията участват още Цай Чин и Мишел Уонг, а продуценти са Сузане Бърги и Пейлин Чоу.

Премиерата е предвидена за 27 септември 2019.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *