Рон Хауърд
Рон Хауърд

Уилоу“ е един от любимите филми на нашето детство и знаем, че не сме единствените, които имат чудесен спомен от него, защото се е превърнал в култ и класика за голяма част от нашето, вече застаряващо поколение. По-младите обаче едва ли са чували за Уилоу, Мадмартиган или Вонкар (признаваме, че последният не е най-важният герой, но на нас ни е любим), но това може да се промени много скоро, защото Рон Хауърд сподели, че се готви сериал за Уилоу.

През изминалите десетилетия от премиерата през 1988 няколко пъти са се носили слухове за различни опити Джордж Лукас да се завърне към историята, която той замисля и която Рон Хауърд режисира, но досега все нищо не се получаваше. В подкаста „Happy Sad Confused“ обаче Хауърд каза следното:

С Джон Каздан, единия от сценаристите на „Соло: История от междузвездни войни“, се водят наистина сериозни дискусии. Той постоянно ме тормозеше за „Уилоу“ през цялото време, докато снимахме, и тормозеше и Кати Кенеди. Обсъждаме създаването на телевизионен сериал „Уилоу“ за Disney+. И мисля, че е страхотна идея.

Джордж [Лукас] е споменавал възможността за сериал „Уилоу“, който той смяташе, че ще е страхотен, по-личен и развит около този конкретен герой и някои от другите. Смятам, че идеята на Джон Каздан е вдъхновена и може да е много, много яко. Стискайте палци.

Възможно е режисьорът да е избързал с коментарите си, защото все пак става дума за Disney, а те не обичат да се знае много за предстоящите им проекти, преди да са готови да ги обявят официално. Въпреки това, няма как да пропуснем новината, че се работи по „Уилоу” сериал за Disney+. При това не става дума за някаква друга история от вселената или пък римейк или рибут, а продължение на историята на Уилоу. Очаква се действието да се развива 30 години след оригинала и ще видим един по-улегнал и мъдър Уилоу. Хауърд – точно като нас – се надява в ролята да е Уоруик Дейвис:

Уоруик е толкова готин и толкова добър актьор, надявам се да имаме шанс да видим зрелия Уилоу в действие.

Звучи едновременно обещаващо и притеснително, но така е, когато посягат към класиките. И Хауърд, и Лукас имат и успехи, и провали във филмографиите си, а Джонатън Каздан е доста млад и неопитен сценарист засега, но се надяваме, ако сериалът „Уилоу“ действително се случи, всички замесени да са в топ форма. А кои точно ще са те, тепърва предстои да разберем. Ще ви държим в течение, стига да има развитие по проекта.

willow-20190504

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *