робин райт

Изключително много харесваме и уважаваме Робин Райт и с удоволствие, макар и с известно закъснение, споделяме новината за филма „Land”, който тя подготвя като свой режисьорски дебют на голям екран. Знаем, че ще се справи с тази амбициозна задача, защото има опит в режисирането на десет епизода от поредицата „House of Cards” на Netflix (тя притежава и „Златен глобус” за ролята си в този сериал), но вече е време да се докаже и с история, която беше представена от HanWay Films пред потенциални инвеститори на вече изминалия фестивал в Кан.

В основата на „Land” е оригиналният сценарий на Джеси Чатам и Лиз Хана, който проследява една градска дама, човек на правото, която в момент на скръб решава да изостави всичко познато, да се изолира от света и си поставя цел – оцеляване в дивата природа, в една барака в Уайоминг. Тя се учи „да отстрелва животни, да лови риба, да отглежда сама храната си и да се бори с нечовешки студове през зимата, с предизвикателни местности и обитатели на живата природа, които биха могли да я убият във всеки един момент”. Накрая жената се среща с представител на индианците на име Джоузеф, който я предизвиква да се изправи срещу собствените си вътрешни „демони”…

Очаква се „Land”, в който Робин Райт, освен режисьорските задължения, ще поеме и главната роля, да започне снимки през лятото в Британска Колумбия. В продуцентския екип са Ейлин Стюарт, Лора Кенеди, Питър Сейръф (съосновател на Big Beach) и Лий Холзър, а като изпълнителни продуценти ще се включат Марк Търтълтауб, Джон Слос, Стив Фарнет и Хедър Рай.

Ще очакваме с нетърпение подробности във връзка с този предизвикателен проект и неговото развитие.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *