570277.1200xp

Наближава краят на още едно очакване – хиляди хора (не милионите, вече разочаровани, които дебнеха около Вестерос) си задават въпроса какво се случва с обитателите на имението Даунтън и по благоволение на Focus Features, Carnival и създателя на поредицата Джулиан Фелоуз, пълнометражният филм „Имението Даунтън” („Downton Abbey”) ще се появи след някой и друг месец – със същите герои и още малко по-близо до нас в историческата перспектива.

От миналия септември, когато имаха успех в напасването на възможностите за снимки на всички замесени в киноверсията на „Имението Даунтън”, до септември тази година, когато се очаква появата на филма на голям екран, с известно тийзване на най-върлите фенове (което беше по-скоро разочароващо) – времето се изниза неусетно в безброй други предизвикателни сюжети и всички искрено се надяваме, че очакването ще си струва.

Действието се развива през 1927 г., около година и половина след края на последния телевизионен епизод, и хората в Даунтън имат много отговорна и важна задача. Подробности ще откриете в трейлъра.

Съвсем различни са важните неща в живота на хората от различни социални прослойки – колкото и добре да ни е познат този факт, съвсем различно си е, като го видиш представен на екрана със сериозност и внимание, които са отличителна черта на цялата поредица „Имението Даунтън” през годините. И ако да проследиш в домашен уют перипетиите на едно семейство от висшата британска класа и неговите слуги, обитаващи приятен малък замък в провинциална Англия, е приятно забавление за неделя следобед, то пренасянето на притеснителното суетене около приготвянето на един кралски прием на голям екран вероятно ще изглежда най-малкото странно.

За зрителите, които обичат да пътуват във времето и са особено пристрастени към връщането в миналото, „Имението Даунтън” ще бъде приятно отместване от реалността, но сме сигурни, че този филм не е предназначен за средностатистическия зрител, който отива на кино с пуканки. Пък и как ще джвакаш пукана царевица, когато в Даунтън очакват да пристигнат кралят и кралицата на Великобритания?

Напомняме какво гласи синопсисът на филма:

Зрителите ще се върнат отново в навечерието на Първата световна война и специфичната Едуардианска епоха, последвала Викторианския разцвет на Великобритания. Историята проследява отношенията в семейство Кроули и в имението им, за което се грижат характерен за епохата екип от прислужници. В продължение на шест сезона „Имението Даунтън” печели три „Златни глобуса”, 15 награди „Еми”, една специална награда БАФТА и общо 69 номинации за „Еми” – което означава най-номинираната неамериканска тв поредица в историята на наградите въобще. Освен това сериалът може да се похвали и с рекорд на Гинес – като получил най-високи оценки от критиката за формат „телевизионно шоу”.

downton_abbey_xlg

downton_abbey_ver2_xlg

downton_abbey_ver3_xlg

downton_abbey_ver4_xlg

downton-abbey-movie-poster

downton_abbey_ver6_xlg

Режисьор на „Имението Даунтън” е Майкъл Енглър, който вече е режисирал четири от познатите епизоди на едноименната поредица, включително коледния епизод на шести сезон, който финализира историята в нейния телевизионен вариант. Филмът наистина си изглежда като по поръчка на феновете (всяка история си има почитатели!).

Както вече споменахме, във внушителния екип от актьори се завръщат всички познати лица – Хю Боневил, Лаура Карлмайкъл, Джим Картър, Брендън Койл, Мишел Докъри, Кевин Дойл, Елизабет Макговърн, Джоан Фрогат, Хари Хадън-Пейтън, Филис Лоугън, Лесли Никъл, Софи МакШера, Пенелъпи Уилтън, Алън Лийч, Матю Гуд, Роб Джеймс-Колие и великата Маги Смит – според нас много ѝ отива царствената тиара. Има също и нови попълнения – като Имелда Стаунтън, Джералдин Джеймс, Саймън Джоунс, Дейвид Хейг, Тъпанс Мидълтън, Кейт Филипс, Стивън Кембъл Мур и др.

Премиерата на „Имението Даунтън” („Downton Abbey”) на 13 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *