Лео Каракс
Леос Каракс

Почти две години нищо не сме чували за Леос Каракс и амбицията му да направи англоезичния романтичен мюзикъл „Annette”. От известните до момента слухове за Руни Мара и/или Мишел Уилямс с роли в този проект, всички се разпаднаха и разлетяха като дим. И ето, че най-накрая идва моментът на добрите новини, защото Variety рапортуват, че е планирано снимките да започнат това лято, а главната роля вероятно ще бъде поверена на Марион Котияр. Ето какво гласи официалният синопсис:

Annette” е музикална история, в центъра на която е един комедиен артист (Адам Драйвър), чиято съпруга е оперна певица и ненадейно си отива от този свят. Той се оказва сам с двегодишната им дъщеричка Анет, която притежава изненадваща дарба…

Може би няма да е излишно едно напомняне, че последният филм на Леос Каракс беше „Holy Motors” в (далечната) 2012 година, който предизвика много противоречиви реакции на фестивали по цял свят, но накрая се оказа в списъците с най-добрите заглавия за годината на много специалисти, които безспорно уважават провокативното, качествено кино. За по-възрастните поколения Каракс е известен и с „The Lovers on the Bridge” (1991) с Жулиет Бинош и „Pola X”със сина на Жерар Депардийо – Гийом и Катрин Деньов.

Говори се, че за музикалната подплата на „Annette” ще са отговорни театралната арт-поп група от Лос Анджелис „Sparks”, като музикален продуцент ще бъде носителят на награди „Грами”, „БАФТА” и „Айвър Новело” Мариус де Врийс, познат с работата си по „La La Land”, „Moulin Rouge” и „Cats”.

Правата за разпространение на бъдещия мюзикъл на Леос Каракс са притежание на Amazon Studios, които планират да го разпространяват в Щатите. Очакваме с нетърпение повече новини около проекта, както и първи поглед към снимачната площадка!

Марион Котияр
Марион Котияр

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *