Когато напоследък си говорим за наистина качествена оригинални сериали, най-често говорим за продукции на HBO, Netflix, Hulu, от време на време АMC, както и на някои тепърва стартиращи платформи, а канали като Cinemax, които стоят зад проекти като отличния „The Knick“ на Стивън Содърбърг и „Banshee“, с право или не, често остават извън разговора.

Споменаваме това, защото най-новият сериал, който ни хваща окото, идва точно от Cinemax и като че ли останахме леко изненадани от този факт. Но както и да е, може да сме само ние. Важното е, че те са подготвили интересен проект – neo-noir трилърът „Jett“, главната роля в който е поверена на огромната ни любимка Карла Гуджино. За да разсеем веднага съмненията, трябва да отбележим, че не става дума за нещо от ранга и качествата на споменатия по-горе „The Knick“, а по-скоро за guilty pleasure в стила на „Banshee“.

Jett“ разказва историята на крадеца от световна класа Дейзи „Джет“ Ковалски (Гуджино). Току-що излязла от затвора, тя е принудена да се захване с това, което прави най-добре, и морално амбивалентни, опасни и ексцентрични престъпници, от наскоро изникнали фатални жени, до компрометирани служители на реда, са твърдо решени да използват способностите ѝ за своя лична изгода.

Вижте кратичкия тийзър.

Не разкрива нищо кой знае какво, но показва най-важното – Карла Гуджино в поредица секси облекла и щипчица насилие и екшън, колкото да загатнат за потенциал. Между другото, насилието и екшънът са нещо, с което Cinemax се справят много добре, но в случая искаме в „Jett“ да наблегнат на друг техен доста силен елемент – еротиката. Ако заложат повечко на нея, предвид участието на Гуджино и на друга наша любимка, Елена Аная, директно ни печелят като зрители до самия края, ако ще и най-голямата тъпотия да се окаже.

jett-img02-20190505 jett-img03-20190505

Режисьор на четири от епизодите на „Jett“ е Себастиан Гутиерес („Judas Kiss“, „Elektra Luxx“, „Elizabeth Harvest“), а в ролите са Карла Гуджино, Елена Аная, Джанкарло Еспозито, Майкъл Аронов, Гайти Йенсен, Гил Белоус, Джоди Търнър, Джентри Уайт, Вайълет МакГроу, Луси Уолтърс и др.

Премиерата е през юни.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *