Със скоростното приближаване на лятото вече знаем кои ще са големите блокбъстъри, с които ще отмаряме в жегите, заради което насочваме погледи към другата ни страст – филмовите фестивали, от които перлата в короната е Кан. Фестивалът в Кан винаги се е славел с ексклузивността си и ниската си толерантност към кино, което не е изключително авторско и оригинално. На тазгодишното издание вече се знае, че ще видим новите филми на Куентин Тарантино („Once Upon a Time in Hollywood”), Терънс Малик („Radegund / A Hidden Life”) и Понг Джун Хо („Parasite”). Сега към този престижен списък с радост добавяме и името на французойката Жустин Триé.

Триé е вече „стара пушка” в Кан, тъй като предишните ѝ два филма – „Age of Panic” и „In Bed with Victoria” са част от програмите на фестивала в годините си на излизане. Новият ѝ проект „Sibyl”, режисиран от нея по собствен сценарий, звучи също като да е именно за Кан и е събрал страхотен европейски каст, който със сигурност ще бъде удоволствие за гледане.

Sibyl” разказва историята на изцедената психотерапевтка Сибил, която, вдъхновена от най-скорошната си пациентка – актрисата Марго, се завръща към първата си страст – писането на сценарии. Марго вдъхновява Сибил, но вдъхновението бързо се превръща във вманиачаване, когато Сибил се въвлича все повече и повече в безразборния живот на Марго и се изправя пред собственото си минало.

Вижте трейлъра тук, като предупреждаваме, че половината е на френски:

По всичко личи, че филмът ще изгради сложна мрежа от отношения между героите си, не само между терапевтката и пациентката. Освен това ще зачекне и темата за отдадения до лудост артист, която често ражда адски добри филми. От трейлъра не се разбира напълно каква точно ще е завръзката в сюжета, което само ни радва и увеличава любопитстовото ни.

С удоволствие ще гледаме прекрасния актьорски състав, който Жустин Триé е събрала. В главните роли са Вержини Ефирa, която партнираше на Изабел Юпер в страхотния „Тя”, а вече е работила с Триé по In Bed with Victoria”. Другата главна роля е поверена на Адел Екзаркопулос, която ни отвя в „Blue is the Warmest Colour”, а наскоро я гледахме като scene-stealer-а Класа Сен в „The White Crow”. В подгряващи роли ще видим още Гаспар Юлие, Нийлс Шнайдер и Сандра Юлер.

Тазгодишното издание на фестивала в Кан ще се проведе след броени дни – между 14 и 25 май, и ще следим внимателно всички реакции, които излизат от там.

плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *