Преди няколко дни беше създаденият от Fox празник – Денят на Х-мен. Освен че видяхме във всички социални медии поздрави и клипчета от любимите актьори, участвали в някои от 12-те филма от поредицата, видяхме и поредния повод Fox да ни напомни, че това лято очакваме „Х-мен: Тъмния Феникс”.

В празничния ден излязоха цели три клипчета, които не бихме определили напълно като трейлъри, защото до голяма степен те отпразнуват и работата върху 11-те проекта преди предстоящия филм. Досега имаше много спекулации, че Disney имат пръст в забавянето на премиерата на филма и причината е, че това ще бъде може би последният филм преди Disney да вземе този франчайз в свои ръце. Истината е, че посланието на тези три клипчета беше точно такова – „Х-мен: Тъмния Феникс” ще е кулминацията на този разпокъсан франчайз, очаквайте края.

Слава богу, не виждаме нови кадри от филма или поне нищо не ни е направило впечатление. Това е може би петият трейлър и на този етап смятаме, че сме видели почти всичко от филма и няма много място за изненади. Различното в тези клипчета е, че в тях се фокусира върху носталгията към първите филми, които излязоха преди почти 20 години. Познатите лица на Патрик Стюарт, Иън Маккелън, Хю Джакман и много други ни напомниха, че някога имаше тръпка и еуфория от гледането на тези филми, но както споделихме преди време, „Х-мен: Апокалипсис” успя окончателно да убие тези чувства в нас. Както много хора вече отбелязаха в интернет, трейлърите целят да ни продадат филма като един кулминативен проект, подобен на „Отмъстителите: Краят”. Вероятно това ще успее да завлече някои от старите фенове на мутантите в киносалона, но със сигурност ефектът, който е трябвало да се постигне, не е особено сполучлив.

Независимо от това дали „Х-мен: Тъмния Феникс” е добър, това ще е филм, който ще е гледан от много хора, включително и от нас. Като гледаме как вървят нещата, той ще е и филмът, с който ще трябва да се сбогуваме с вселената на мутантите, създадена от Fox. Наистина се надяваме филмът да ни хареса или поне краят на сагата да е достоен. Дори това да не се случи, знаем, че това няма да е последният път, в който ще видим тези герои на големия екран, защото тепърва ще очакваме да видим какво Disney и Marvel Studios подготвят за мутантите.

Ето последните постери за филма, включително специално създадените за IMAX и Real 3D версията на филма, а след тях ще видите и character постерите.

dark_phoenix_ver20 dark_phoenix_ver19_xlg

dark_phoenix_ver9_xlg dark_phoenix_ver8_xlg dark_phoenix_ver7_xlg dark_phoenix_ver6_xlg dark_phoenix_ver10_xlg dark_phoenix_ver15_xlg dark_phoenix_ver14_xlg dark_phoenix_ver13_xlg dark_phoenix_ver12_xlg dark_phoenix_ver11_xlg

плакат

Режисьор и сценарист на „Х-Мен: Тъмния феникс“ („X-Men: Dark Phoenix“) е Саймън Кинбърг („Марсианецът“), а в ролите са Джеймс Макавой, Майкъл Фасбендър, Дженифър Лорънс, Софи Търнър, Никълъс Холт, Джесика Частейн, Тай Шеридан, Александра Шип, Eвън Питърс, Коди Смит-МакФий и др.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *