Стивън Мофат и Марк Гатис
Стивън Мофат и Марк Гатис

Минаха близо две години откакто Стивън Мофат и Марк Гатис обявиха, че ще работят по нова версия на прочутия роман на Брам Стокър „Дракула”. Преди няколко месеца най-после получихме и първата по-важна новина, а именно кой ще се превъплъти в ролята на безсмъртния кръвопиец. Продукцията вече тече с пълна сила, затова е време да научим и още подробности около останалите актьори.

Припомняме ви, че „Дракула” ще следва успешната формула на „Шерлок” и ще бъде представен в три 90-минутни епизода. Сериалът ще се развива в Трансилвания през 1897 година и граф Дракула ще прави планове за пътешествие към Викториански Лондон. За момента няма точна премиерна дата, но очакванията са за края на тази или началото на следващата година. BBC си партнират с Netflix, за да може всички да се насладят пълноценно на новия проект на Мофат и Гатис.

Клаес Банг, който публиката познава от „Квадратът” и „Момичето в паяжината”, ще бъде в центъра на събитията в ролята на граф Дракула. Компания ще му правят Джон Хефернан, Доли Уелс, Джоана Сканлан, Морфид Кларк, Луиза Рихтър, Джонатан Арис, Саша Дуан, Нейтън Стюарт-Джарет, Катерин Шел, Йосиф Керкор и Клайв Ръсел. Самият Марк Гатис също ще има роля, която не е известна на този етап.

Благодарение на Variety научаваме и имената на режисьорите, които ще отговарят за всеки един епизод. Джони Кембъл („Западен свят”) ще режисира първата серия, а Деймън Томас („Killing Eve”) и Пол Макгуигън („Film Stars Don’t Die in Liverpool”) следващите две. Продукцията вече е приключила снимките в Словакия и се е настанила в легендарното студио “Брей”, в което Hammer Films заснемат своята версия на „Дракула” с Кристофър Лий и Питър Къшинг.

Едва ли е нужно да казваме колко се вълнуваме за тази предстояща екранизация и нямаме търпение да научим повече подробности около самия сюжет. Следващата година е толкова далеч, но със сигурност ще следим случващото се и ще ви информираме своевременно.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *