the-goon-wallpapers-1

Отлична новина, но не бързайте да се радвате, защото сме я чували и преди… И все пак, според най-скорошния пост на Kickstarter кампанията на филма, която обсъждахме преди цели седем години, „The Goon“ получава нов шанс евентуално да достигне до екрана. Ако не се сещате за какво говорим или за първи път чувате за „The Goon“, става дума за екранизация по едноименния комикс на Ерик Пауъл, която Дейвид Финчър и Тим Милър подготвят от ужасно много време.

Честно казано, наистина се чудихме дали да отразяваме тази новина… ако въобще може да се нарече новина – следим „The Goon“ от почти десетилетие (самият проект е още по-стар) и мине се, не мине време и отразяваме поредния „нов шанс“. Ако не изглеждаше толкова яко (вижте този тийзър, който още през 2010 трябваше да убеди Холивуд, че „The Goon“ заслужава финансиране) и не бяха замесени Дейвид Финчър и Тим Милър, със сигурност нямаше да се правим труда. Но пустата надежда не умира и това си е.

Сега бъдещите създатели на „The Goon“ обявиха, че филмът официално е „in development“ в 20th Century Fox и благодарят на всички за подкрепата. Със събраните пари е бил направен така наречения „full storyboard animatic“ с най-вероятно отлични гласове и музика – много, ама много ни се иска някой ден да можем да го видим и ние, простосмъртните. Междувременно продуцентите и Fox са били достатъчно впечатлени, за да започне следващата фаза на продукция.

Както се споменава в поста, това не означава, че действително започват работа по филма и „пословичната „зелена светлина“ в Холивуд винаги се случва поетапно“, но проектът вече може да разчита на „ресурсите на студиото и подкрепата на „heavy-hitter“ продуценти“. Става дума за The Chernin Group (новите филми за „Планетата на маймуните“, „Червената лястовица“) и може би с тяхната подкрепа Blur Studio наистина ще успеят да направят филма.

Да, поредният нов шанс, но нищо сигурно. Остава ни само да се надяваме, че следващия път като пишем за „The Goon ще е нещо по-конкретно и така да се каже, по-близо до заветната цел. Защо не направо някой тийзър, но този път действително на самия филм? Стискаме палци.

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Ако е близо като идея до Love, Death & Robots, искрено се надявам да се получи !