Минаха почти 2 месеца от премиерата на супергеройската драма и комедия на Netflix – „The Umbrella Academy”, която се превърна в истински хит, а едва преди 3 дни научихме, че сериалът, базиран на комиксовата поредица (публикувана от Dark Horse Comics) със същото име, която е дело на Джерард Уей и е илюстрирана от Гейбриъл Ба, ще получи втори сезон.

Не бихме казали, че появата на сериала точно в този момент и неговото продължение ни изненадват. Зад всичко това се крият много бизнес мотиви и сделки между Netflix и  Marvel. Напомняме, че платформата спря всичките си оригинални шоута по истории на Marvel в рамките на няколко месеца – става дума за харесвани от критиците и най-вече от феновете сериали като „Luke Cage”, „Jessica Jones”, „Daredevil” и др. „The Umbrella Academy” се появи да запълни супергеройската ниша и успя да докаже, че Netflix не се нуждае нито от Marvel, нито от DC, за да задоволи феновете на историите за супергерои.

The Umbrella Academy” разказва историята на едно нефункциониращо семейство супергерои, които са се превърнали в “семейство” заради сър Реджиналд Харгрийвс – милиардер, който осиновява 7 от 43-те бебета, които се раждат по необясними причини в един и същи ден в далечната 1989 година. След осиновяването на децата, той основава въпросната академия за супергерои – „The Umbrella Academy”, където отглежда децата като едно семейство, но по-важното, ги подготвя за края на света. Не всичко върви по предначертания от милиардера план и когато супергероите достигат тийнейджърска възраст, семейството се пропуква. Действието продължава, когато героите са около 30-годишни и след дълга раздяла това, което събира шестте оцелели члена на семейството – Лутър, Диего, Алисън, Клаус, Ваня и Номер Пет, е вестта за смъртта на баща им (Харгрийвс). Около смъртта на баща им има много тайни, но това, което е наистина важно и трябва да накара нефункциониращото семейство да заработи отново, е мистерията около предстоящия и неизбежен апокалипсис.

Завръщането на водещата седмица – Елън Пейдж, Том Хопър, Еми Рейвър-Лампман, Робърт Шийхан, Дейвид Кастанеда, Ейдън Галахар и Джъстин Х, вече беше потвърдено, както и, че Стив Блекман остава шоурънър и изпълнителен продуцент на проекта.

Като цяло останахме доволни от първия сезон. Сериалът има потенциал, който се надяваме да бъде доразвит. Ще се радваме историята да тръгне в по-оригинална посока като отговори на въпросите, които постави в края на последните няколко епизода. Там се крие различното в сериала и така ще се открои, защото няма как да отречем, че главният сюжет си прилича ужасно много с историята за Dark Phoenix от комиксите за Х-Мен, чиято втора филмова адаптация ще видим съвсем скоро по екраните.

Снимките на втория сезон ще започнат лятото, а дотогава очакваме само повече изяснение около кастинга. А ето как Netflix потвърди втория сезон. (СПОЙЛЪР!)

Изпълнителен продуцент и шоурънър на „The Umbrella Academy” е Стив Блекман („Fargo”, „Altered Carbon”), сред останалите изпълнителни продуценти са Джеф Ф. Кинг („Hand of God”), Майк Ричардсън и Кийт Голдберг. Авторите на комикса също са замесени в проекта като продуценти. А засега със сигурност можем да кажем, че ще видим отново Елън Пейдж, Том Хопър, Еми Рейвър-Лампман, Робърт Шийхан, Дейвид Кастанеда, Ейдън Галахар и Джъстин Х.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *