got-img01-20190403

Когато става дума за нов кадър, постер или интервю, свързано с „Игра на тронове“, всичко е добре дошло. HBO са наясно, че ни накараха да чакаме прекалено дълго, затова с приближаването на края или с други думи – началото на последния сезон, компанията ни затрупа с информация за обсъждане. Преди месец получихме първия трейлър,

а след това, парче по парче, получаваме нови постери, тийзъри и всякакви други рекламни материали, които умело успяват да ни напомнят, че началото е близо.

От вече месец, в страницата на сериала в youtube, получаваме кратки видеа зад кулисите, които ни разказват за труда, който се влага в изработката на всеки един епизод от шоуто. Видеата разказват за различни неща – от правенето на визуалните ефекти или екипа от оператори, стоящ зад епизодите, до някои от по-подценяваните аспекти от „Игра на тронове” като грима и работата на каскадьорите. Тези кратки видеа ни напомнят, защо „Игра на тронове” е един от най-великите сериали и защо чакането си заслужава.

А само преди няколко дни беше обявено, че седмица след финала на сезона (на 26 май), HBO ще излъчи двучасов документален филм, режисиран от Джийни Финли, който ще разкаже в детайли за създаването на финалния сезон. Заглавието на филма ще е „Game of Thrones: The Last Watch” и той не просто ще разкаже историята за направянето на фантастичния свят, в който сериалът се развива, но и какво означава да се сбогуваш с него. Разкривайки на зрителите не само триумфалните му моменти, но и неговите падения; както смеха зад кулисите, така и сълзите. Ако документалният филм предостави на зрителите точно това, ние вярваме, че ще е перфектният начин да си кажем сбогом със сериала.

И ако си мислите, че това е всичко, се лъжете. Само за последните 24 часа HBO пусна не един, а три нови тийзъра. Първите две промота са придружени от думите „Оцеляване“ и „Заедно“ („Survival” и „Together”). Възможно е това да са две от имената на епизодите, които все още не са обявени, но по-вероятно е да насочват към две от най-важните теми за сезона. Клиповете бяха пуснати едновременно и човек лесно може да направи връзката, че когато героите се обединят, шансът им за оцеляване е по-голям. Като цяло новите кадри са малко и потвърждават това, което вече знаем – Аря ще се срещне с Джон, белите бродници идват, а смъртта е неизбежна. Малко кадри, но напълно достатъчно да подпалят допълнително и без това огромния ни интерес към финала.

Последното промо се появи най-скоро и носи заглавието „Последици” („Aftermath”). То е най-дълго от трите и ни показва напълно нови сцени, които, подобно на първия тийзър, който видяхме преди близо 2 месеца, няма да влязат в самия сезон. В клипа ние виждаме Зимен хребет или това, което е останало от него. Кадрите, които обаче най-вече грабват вниманието, са на погубените и емблематични за всеки герой предмети – забития в снега меч на Аря, потъналата в преспите брошка на Тирион, висящата над снега верига на Денерис, както и покрития с кръв меч на Джон. В тийзъра се вижда още, но не искаме изпадаме в подробности. Дали сценаристите на „Игра на тронове” ни показват в действителност как нещата ще приключат, ще разберем съвсем скоро.

Очакваме това да е последният тийзър преди сезонът да излезе, а ако неговата цел е била да ни напомни да се страхуваме за съдбата на героите и това, че в „Игра на тронове” всичко е възможно, със сигурност се е справил. Но ако случайно надеждата за щастлив край все още не ви е напуснала, новият постер на HBO ще се погрижи за това. Ето го и него.

плакат

Припомняме, че премиерата за България на финалния осми сезон на „Игра на тронове“ е на 15 април.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *