Надявахме се на малко повече информация във връзка с подготвяния нов проект „1917” и забавихме тази новина, но вече не ни свърта и ще споделим опасенията си от амбициозния план на Сам Мендес. Според IndieWire и след представянето на проекта на CinemaCon, режисьорът е решил да заснеме и представи на публиката своята драматична сага, посветена на Първата световна война, в един кадър – подобно на „Birdman” на Алехандро Гонзалес Иняриту.

Това предполага доста продължителен производствен процес, в който са включени всички – ама наистина всички – ангажирани с него, като голяма част от него би трябвало да бъде посветен на безкрайни репетиции и синхронизиране на движенията. От една страна е операторският екип, от друга – сериозната актьорска група, в която ще участват Колин Фърт, Бенедикт Къмбърбач и Марк Стронг, а всички тях ги обединява историята, която Сам Мендес иска да разкаже. Ако планира в нея да присъства и (поне една) подобаваща битка, нещата стават феноменално сложни по отношение на реализацията.

Но след като президентката на Universal Filmed Entertainment Group Дона Лангли вече е описала „1917” като „поглъщащ”, машината се е задвижила и няма връщане назад. Пък и не вярваме човек като Мендес да обяви, че ще направи нещо, да пробва и да реши да се откаже просто така.

Освен това не бива да забравяме, че има и още едно обещание – зад камерата ще бъде великият Роджър Дийкинс. Амбициозна задача като филм за Първата световна война в един кадър е прекрасно обещание и сме сигурни, че ще бъде доказателство за майсторството му. Снимачният процес вече трябва да е започнал, ще очакваме с нетърпение още новини, както и (евентуална) премиерна дата.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. Чудят се каква глупост да измислят само и само да докопат статуетката! Другият път да “заснемат” филма без камери!

  2. Е той Бърдмен нали беше няколко кадъра миксирани да изглеждат като един дълъг?
    Не че и това не е мега трудно де, определено ще е интересен проект!

    1. Повече от няколко са, някъде имаше статия, бяха ги броили…мисля, около 30 бяха.

  3. Victoria (2015) е готин филм и е заснет изцяло в един кадър. 🙂 Понякога е gimmick, ама пак е впечатляващо

  4. Този човек пропилява таланта си с глупости, вместо да снима филми като върховния си „Американски прелести“!!! Но иначе бих гледал с интерес този проект.