Вчера официално приключи петдневното празненство, на което всеки фен на „Star Wars“ би искал да присъства. Без съмнение, както споделихме вече, най-голямата новина беше заглавието и първият тийзър трейлър на финалния филм от епичната трилогия, който ще даде завършек на сагата за фамилията Скайуокър – „Star Wars: The Rise of Skywalker“. Получихме и нови снимки от предстоящия игрален сериал на Lucasfilm и Disney+ „The Mandalorian“, а докато хората в залата се наслаждаваха на неговия тийзър, ние останахме само със снимките. Това, което получихме ден по-късно обаче, е трейлърът на предстоящия сезон на „Star Wars: Clone Wars”, за който научихме преди около година, че ще се завърне отново.

За хората, които не знаят нищо за сериала, ето за какво разказва той и каква е историята зад продукцията. Действието на „Star Wars: Clone Wars” се развива между II и III епизод (прикулите) и фокусът е върху приключенията на Анакин Скайуокър, Бен Кеноби и армията от клонинги, за които научихме повече и видяхме за първи път в „Star Wars: Episode II – Attack of the Clones”.

След пет излъчени сезона по телевизията, сериалът е спрян – точно след като Асока напуска ордена на джедаите. След това излизат няколко епизода под заглавието „The Lost Missions, но те не завършват историята и точно това е идеята зад този 7 сезон, съставен от 12 епизода – да даде завършек на историята, от която все още доста хора се вълнуват.

https://www.youtube.com/watch?v=x7RZFgiQSgI

В новия сезон Анакин Скайуокър и любимката на феновете Асока Тано се завръщат. В историята се появяват и две нови героини, които ще имат важна и интересна роля – сестри от индустриалния сектор, известен като 1313. По време на събитието създателите на шоуто споделят, че поне някои от новите епизоди ще се съсредоточат върху група от генетично модифицирани войници или на прост език клонингите, известни като „Bad Batch“ („Лошата партида“).

Интересно е, че голям компонент от новия сезон ще заеме обсадата на Мандалор, древната планета и дом на Джанго Фет. Така анимационният сериал ще влезе в ролята на нещо като прикуъл на „The Mandalorian“, ще запълни някои исторически пропуски и ще ни подготви повече за игралния сериал.

Донякъде това ни звучи като нещо наистина интересно, но и осъзнаваме, че е просто един евтин трик, с който Disney иска да накара феновете на „Star Wars: Clone Wars” да гледат новата продукция на Disney+, а хората, които се вълнуват за „The Mandalorian“ да изгледат поне 7 сезон на анимацията.

clone-wars-season-7-img01-20190417

Отдавна „Star Wars“ се е превърнало в име, което продава, и макар ние да не сме от големите фенове на „Star Wars: Clone Wars”, знаем, че сериалът има голяма публика. Като се започне с феновете, които искат да знаят всичко за вселената на „Междузвездни войни” и се продължи с вече порасналите зрители, започнали да гледат сериала още през 2008, които ще искат да видят финала му. Ние сме някъде по средата и въпреки че сме въоръжени с доза скептицизъм, може информацията за обсадата на Мандалор да е достатъчна, за да ни продаде новия сезон.

Все още нямаме официална дата за премиерата на „Star Wars: Clone Wars”, но очакваме да се появи в началото на 2020. Това, което знаем, е, че сериалът ще може да се намери само на Disney+, който стартира в САЩ на 12 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Все тая.. Колкото огромен почитател на игралните филми от сагата съм – толова не ме интересуват тези анимации!
    Виж – „The Mandalorian“, изглежда обнадеждаващо!!!!?