chernobyl-20190331

Преди по-малко от седмица излезе първият трейлър на „Chernobyl”, най-новото попълнение в страхотната колекция с минисериали на HBO (сериалът всъщност е съвместен проект между HBO и британската телевизионна мрежа Sky). Сценарият е дело на Крейг Мазин, познат повече с работата си в комедийния жанр („Поредният ергенски запой“, „Последният ергенски запой“), а в ролята на режисьор влиза Йохан Ренк. В една от главните роли е Стелан Скарсгард, което потвърждава симпатиите на HBO спрямо фамилията Скарсгард, а другите големи имена в сериала са двукратно номинираната за „Оскар“ Емили Уотсън и винаги страхотният Джаред Харис, когото от няколко години виждаме все по-често на малкия екран.

Chernobyl” ще се състои от 5 епизода, които ще разгледат в дълбочина последиците от случилото се преди повече от 30 години бедствие в Чернобил. Фокусът на сериала няма да е върху случайната и неочаквана експлозия в Чернобилската атомна електроцентрала, а върху случилото се след нея и мъжете и жените, които са се борили за овладяването на бедствието. Един от тях е заместник министър-председателят на СССР Борис Щербина (Скарсгард). Харис пък влиза в ролята на избрания от властта съветски учен Валери Легасов, който оглавява комисията, разследваща бедствието в Чернобил. Уотсън от друга страна играе съветския ядрен физик Улана Хюмюк, която е решена да разбере какво е довело до катастрофата в Чернобил.

https://www.youtube.com/watch?v=5j8KXLicexc

За хората, родени преди 1986 г., случилото се в Чернобил е кошмарен спомен, а за тези след нея – ужасяваща мистерия. Независимо дали имате спомени от това събитие, трейлърът на „Chernobyl” ни праща точно там. Макар и само за две минути, той успява да ни пренесе в далечната година и града Припят, където ни превзема чувството на страх, ужас и незнание какво следва. Точно това ни дава утеха, че този проект ще е успешен и сериалът няма да ни разочарова. HBO са доказали, че са способни да направят невероятни минисериали с мрачна тематика, а фактът, че само с един трейлър „Chernobyl” успя да се различи от всичките предишни филмови и телевизионни адаптации за аварията в Чернобил, ни кара да броим дните до премиерата му.

Режисьор на „Chernobyl” е Йохан Ренк, а сценаристът е Крейг Мазин. В ролите са Стелан Скарсгард, Джаред Харис, Емили Уотсън, Пол Ритър, Джеси Бъкли, Ейдриън Роулинс, Кон О’Нийл и др.

Премиерата у нас е на 7 май по HBO.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Надявам се,че екипа на сайта ще го окаже нужното внимание на феноменалния минисериал.

  2. Разтърсващо силен филм! Не го очаквах, ако трябва да съм честен! Поздравления за HBO!