След като по-рано тази година бяхме свидетели на катастрофалния сериал „Critters: The New Binge”, сега е време да обърнем внимание и на петия пълнометражен филм от поредицата за малките и вечно гладни космати създания „Critters Attack!”.

Припомняме ви, че критърсите са извънземна форма на живот, която обикаля планети и обича да се храни с местното население. Те са космати, топчести чудовища, с огромна уста и много зъби. Може да се каже, че са по-злобната версия на гремлините. Началото им е поставено през 1986 година и зад гърба си вече имат четири филма и вече споменатия сериал „The New Binge”, който искаме да забравим.

Доста изненадващо, макар че се спекулираше от много фенове, тези дни се появи трейлър на „Critters Attack!”. Вижте го и него:

Признаваме, че самите създания изглеждат доста по-добре от телевизионната версия (трейлър на сериала може да видите по-долу), но по никакъв начин не ни печелят вниманието. Старите филми имаха някакъв чар, който въобще не можем да усетим от горните кадри. Шегите са доста плоски и пресилени, а всичко останало изглежда евтино. „Critters Attack!” е решил да копира и формулата на „Гремлини” с вкарването на “положителен” персонаж, който да се опита да помогне на героите да спрат вечно гладната напаст.

Една добра новина за всички стари фенове, а и почитатели на жанра като цяло, е участието на Дий Уолъс, която изпълняваше една от главните роли в първия филм. Тук тя е спомената само като „леля Дий”, а персонажът ѝ е мистерия на този етап. „Critters Attack!” ще разказва историята на младата Дреа (Ташиана Уошингтън), която започва работа като бавачка за местен професор. В опита си да измисли забавления за двете деца Триси (Ава Престън) и Джейк (Джак Фултън), както и за своя по-малък брат Филип (Джейдън Ноел), тя ще ги поведе на разходка в планината. Това, което не знае обаче, е, че критърсите вече са катастрофирали там и са много гладни.

Дали това ще е рибуут? Дали ще е продължение? Ще има ли познатите и обичани ловци на глави? Ще има ли въобще връзка с останалите филми? За съжаление, информацията на този етап е много оскъдна и нищо повече не се знае.

Critters Attack!” е продуциран от Blue Ribbon Content, които седят и зад „The New Binge”. Адам Фрийдландер и Арманд Лео ще изпълняват ролята на продуценти, а режисьор е Боби Милър („The Cleanse”). В ролите ще видим Дий Уолъс, Ташиана Уошингтън, Ава Престън, Джак Фултън, Джейдън Ноел и други.

За момента няма обявена премиерна дата, но „Critters Attack!” трябва да се появи по дигиталните платформи и на дискови носители през лятото.

А сега ето и споменатия по-горе покъртителен трейлър на „The New Binge”:

https://www.youtube.com/watch?v=LG8LYmXfwVM

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Преди няколко дни се бях сетил за този филм. И не съм знаял, че ще има продължение

  2. То продължението се появи малко от нищото… Даже по време на писане не статията още го нямаше в imdb… Сега гледам са го вписали и премиерата е 23 юли 😀 Но и това сигурно ще е толкова покъртително колкото сериала 😀