робърт егърс
Робърт Егърс

Толкова много искахме „The Lighthouse“ да се осъществи под ръководството на Робърт Егърс, че не смеехме да се зарадваме истински, дори и след обявяването на актьорските попълнения в лицето на Уилям Дефо и впоследствие това на Робърт Патинсън. Както вече сме отбелязвали, и преди бяхме чували кастинг новини в проект на Егърс, който така и не се осъществи (поне до този момент).

Сега обаче можем да започваме „празненствата“, защото вече имаме първото доказателство, че „The Lighthouse“ е факт – появата на първата официална снимка, а и научаваме, че филмът ще дебютира след по-малко от месец в секцията „Петнайсетдневка на режисьорите“ в програмата на 72-то издание на фестивала в Кан.

Все още нямаме подробна информация за сюжета на „The Lighthouse“, а това, което знаем, е, че става дума за фентъзи хорър и действието ще е ситуирано в света на морските митове и легенди. Конкретната история ще се развива в Нова Скотия в началото на ХХ в. и ще разказва за застаряващ пазител на морски фар на име Олд, който е в изпълнение на Уилям Дефо. Може да го видите на първата снимка в компанията на Робърт Патинсън пред титулния фар.

робърт патинсън и уилям дефо в the lighthouse

Снимката неслучайно е черно-бяла. Филмът също е черно-бял и е заснет на 35-мм лента, като Робърт Егърс специално използва оборудване от 1920 и 1940 година. Очевидно се гони максимално точно пресъздаване на епохата. Вече сме виждали Егърс да го прави по впечатляващ начин със страхотния „Вещицата”, но тук нещата изглежда ще са на съвсем друго ниво. Честно казано, нямаме търпение!

Още веднъж, премиерата на „The Lighthouse“ ще бъде този май на фестивала в Кан.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Жалко, че ще бъде извън конкурсната програма в Кан. Интуицията ми подсказва, че заслужава по-сериозно внимание от показа му в рамките на Directors’ Fortnight.