В края на януари видяхме първия трейлър на хорър антологията „Nightmare Cinema“, която беше представена на последното издание на Fantasia International Film Festival. Рекламата ни допада, но това, което истински ни спечели за филма, бяха най-вече любовта ни към антологиите като цяло и творческият екип, стоящ зад отделните епизоди, включващ няколко имена, които са добре познати на феновете на жанра.

Nightmare Cinema“ е с участието на Мики Рурк в ролята на мистериозен прожекционист, който държи в ръцете си ужасяващото бъдеще на всички зрители в „кошмарното кино“ от заглавието. Когато петима непознати се озовават в киносалона, всеки от тях вижда на екран да оживяват най-мрачните му и дълбоки страхове. Осъзнавайки ситуацията, те откриват, че бягството не е опция, защото веднъж, след като билетът им е скъсан, съдбата им е подпечатана…

Според първоначалните планове вече трябваше да сме гледали „Nightmare Cinema“, но вместо това получаваме трейлър, който анонсира и новата премиерна дата на филма. Вижте.

Определено първият трейлър ни допадна повече, но това няма да ни разколебае да гледаме филма. Както неведнъж сме отбелязвали, по такива антологични проекти сме зарибени по подразбиране, особено когато предлагат интересен творчески екип, както е в случая. А ако случайно от трейлъра не ви е станало ясно кои са имената, стоящи зад отделните епизоди, може да се информирате веднага след официалния постер.

плакат

Създател на „Nightmare Cinema“ е Мик Гарис („Сомнамбули“, „Торба с кости“), който е автор на последния от общо петте сегмента „Dead“, както и на свързващата част с прожекциониста. Останалите режисьори са добре познатите на феновете Джо Данте („Гремлини“, „The Howling“), Дейвид Слейд („Опасна невинност“, „30-дневна нощ“), Рюхей Китамура („The Midnight Meat Train”) и Алехандро Бругес („Хуан на мъртвите“).

В ролите ще видим Мики Рурк, Ричард Чембърлейн, Ерик Нелсен, Патрик Уилсън, Елизабет Рийзър, Адам Годли, Мариела Гарига, Езра Бъзингтън, Стефани Куд и др.

Премиерата на „Nightmare Cinema“ е на 21 юни в ограничен брой киносалони и VOD.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Най-после го изгледах – доста зле като цяло. Има добри идеи и практически ефекти, но не бих повторил никога повече.