Като фенове на Кари Фукунага сме много доволни, че на човека явно му се работи и винаги намира с какво да се занимава и съответно да ни зарадва. В момента най-основната му задача (от наша гледна точка поне) е режисурата на „Бонд 25“, но Фукунага очевидно не може да се откъсне изцяло от малкия екран, защото подготвя нов сериал – екранизация по „Последният мохикан“ („The Last of the Mohicans“) на Джеймс Фенимор Купър.

Историческият роман, публикуван за първи път през 1826 г., е бил екранизиран няколко пъти, но когато повечето хора чуят заглавието „Последният мохикан“, съвсем очаквано, първата им асоциация е с филма на Майкъл Ман от 1992 г., в който Даниел Дей-Луис и развятата му коса правят поредната запомняща се роля. Историята вероятно ви е позната, дори и да сте я позабравили – действието се развива през 1757 г., по времето на войната между Великобритания и Франция и индианските племена на Северна Америка, и сериалът ще се съсредоточи върху неочакваната любов между младия мохикан Ункас и Кора, дъщерята на британски полковник.

Кари Фукунага ще е сценарист на предстоящия сериал на Paramount TV, заедно с Никълъс Озбърн, а Никол Касел ще е режисьор. Ето какво казват те за проекта и с какво точно ги е привлякъл.

Фукунага:

Сблъсъкът на цивилизациите по време на Седемгодишната война отдавна ме вълнува. Това е била световна война, преди да бъде измислен терминът. Възможността да пресъздам силните и свободомислещи герои от романа, с помощта на Ник Озбърн и Никол Касел, е невероятно вълнуваща. Заедно с Paramount TV и Anonymous Content имаме възможност да възкресим забравените предци, които са определили днешната американска идентичност.

Касел:

Изключително развълнувана съм, че съм част от този невероятен екип и че заедно ще осветлим този период от историята ни. Книгата на Джеймс Фенимор Купър и оригиналният филм са трудни за достигане, но сценарият на Ник и Кари е грабващ и свеж нов поглед. В първия ни разговор Ник ми каза, че „определени истории са вечни и позволяват на различните поколения да ги изследват по различни начини“. За мен възможността да пренеса тези очи и сърца на екрана е единствена по рода си.

Няма да ви припомняме кой точно е Кари Фукунага и защо се радваме, че ни чака нов сериал, написан от него, но ако името на Никол Касел ви е непознато, бъдете спокойни – тя е работила по сериали като „Watchmen“, „The Leftovers“, „Westworld“, „Better Call Saul“, „Vinyl“ и други. С класическа литературна основа, талантлив сценарист и опитен режисьор, този нов прочит на „Последният мохикан“ се очертава доста приятен проект.

Ще ви държим в течение с новините по темата и се надяваме скоро да научим повече, като например кои актьори ще видим в главните роли и кога се очаква да е премиерата.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment