Преди известно време ви разказахме, че Идрис Елба ще се включи в продължението на „Отряд самоубийци”, което ще бъде режисирано от Джеймс Гън. И докато толкова силно актьорско попълнение е само плюс за филм, който ще има да преодолява доста тежки препятствия, бяхме доста притеснени от слуха, че той ще поеме ролята на Дедшот от Уил Смит. Дедшот, съответно Смит, беше един от малкото поносими елементи от оригиналния филм и щеше да бъде лоша услуга, както за Смит, така и за Елба, ако англичанинът беше рекастнат в същата роля.

Сега обаче с радост научаваме, че всъщност Идрис Елба ще играе различна роля. Според ексклузивния репортаж на Variety до решението се е стигнало в последните няколко седмици и всички смятат, че е правилният ход по няколко различни причини. Първо, липсата на Уил Смит във втория филм е заради разминаване в графиците, а не че някой не иска той да участва. Второ, това оставя дори и минимална вратичка Смит да се завърне като Дедшот в някой следващ филм от вселената, макар и това да е доста далечна възможност, имайки предвид, че засега не знаем „вселена” дали въобще ще продължава да има и под каква форма.

За нас, като фенове на Елба, това е правилното решение, защото ще му даде възможността да си изгради собствен герой, така както намери за най-добре за собствения си актьорски стил. Рекастването по принцип е доста коварен процес, винаги единият или другият актьор е в нечестна позиция, вторият човек трябва да наглася стила си към първия, пък и винаги стои въпросът дали във филма се споменава нещо за „промяната”. С една дума, смятаме за чудесна новината, че на прекрасния Идрис Елба да бъде дадена равностойна възможност, а няма да бъде вкарван в обувките на Уил Смит.

Засега не е много ясно кои от героите от първия филм със сигурност ще се завърнат, но спокойно може да се заложи на мощната Аманда Уолър (още по-мощната Виола Дейвис), Капитан Бумеранг (Джай Кортни) и безспорната звезда от първия филм – Харли Куин (Марго Роби). Джеймс Гън ще режисира „Suicide Squad 2“ по собствен сценарий, а премиерата е предвидена за 6 август 2021.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *