Много интересен проект ни хвана погледите тези дни, тъй като съчетава няколко наши любими неща – добри актьори, добър режисьор, голяма вероятност за нещо свежо и нестандартно. В случая този обещаващ проект е следващият филм на Александър Пейн, към който са се присъединили Ема Стоун и Рейф Файнс.

Филмът ще бъде озаглавен „The Menu” и е описан като мрачна сатирична комедия, в която млада богата двойка, едната половинка от която е Ема Стоун, пътуват до отдалечен остров, където ексцентричен майстор готвач им приготвя екстравагантна вечеря, но има и шокиращи изненади. Файнс ще изиграе ролята на мистериозния готвач.

Всичко, което знаем досега, ни звучи като идеална комбинация именно за произведение на Александър Пейн – филм, който е движен от диалога и от изследването на героите и вероятно няма ужасно много сюжет извън това, което вече е споменато. Такива филми, когато са направени добре, могат да доставят истинско удоволствие – Пейн вече ни е показвал как го прави с редица стойностни произведения („Малък голям живот“ не влиза тук), сред които и любимите ни „Отбивки” и „Небраска”. Пък и вечерното парти си е почти отделен поджанр, който може да достави много добри резултати, стига да е употребен както трябва.

Имаме големи надежди за „The Menu” заради цялостния екип, виждаме потенциал за нещо с прекрасен сценарий – смешен, остроумен и хаплив. Вещата ръка на Пейн ще режисира по оригинален сценарий, написан от Сет Райс и Уил Трейси, като и за двамата това е първи пълнометражен сценарий, затова пък имат впечатляващи резюмета с работа по две от най-добрите вечерни американски токшоута – тези на Джон Оливър и Сет Майърс.

Засега конкретни дати за започване на продукция няма, вероятно и заради леко скандалната странична история, която научаваме покрай този филм. По принцип това е проект на Gary Sanchez Productions – продукционната къща на Адам Маккей и Уил Феръл. Само че сега покрай тези новини се разбра, че Феръл и Маккей по всяка вероятност ще затворят компанията си.

Проект като „The Menu”, особено с вече прикачени големи имена като Пейн, Стоун и Файнс, едва ли ще остане без студийна подкрепа. Но ще бъде интересно да проследим оттук нататък какво ще стане с някои от другите им запланувани проекти.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *