james_wan_salems_lot_cover_gary_dauberman_split

Възходът на Стивън Кинг на голям екран продължава с пълна сила. След като по-рано тази година видяхме новата адаптацията на „Гробище за домашни любимци“, а ще можем да се насладим и на втората част на „То”, е време да обърнем внимание и на още една книга на Краля на ужаса, която не е имала честта да плаши зрителите из киносалоните – вампирският роман „Сейлъмс Лот”.

Романът вече е имал цели две екранизации, но те са били под формата на телевизионен филм от 1979 г. (дело на Тоби Хупър) и минисериал от 2004 година. За първи път „Сейлъмс Лот” ще бъде екранизиран за голям екран и с тази задача са се заели Джеймс Уан като продуцент и Гари Дауберман като сценарист. Първият е достатъчно известен сред хорър средите с изключително успешните си поредици „Заклинанието” и „Коварен капан”. Дауберман от друга страна е отговорен за сценариите на двете части на „То”, както и на трите филма за демоничната кукла Анабел (с режисьорски дебют на третия, чиято премиера предстои по-късно през годината) и „Монахинята”.

Джеймс Уан ще продуцира за New Line Cinema заедно с Рой Лий и Марк Уолпър, а Гари Дауберман освен сценарист ще е и изпълнителен продуцент.

За тези, които нямат идея какво е „Сейлъмс Лот”, книгата разказва за писателя Бен Миърс, който се връща в родния си град в щата Мейн. Той иска да загърби мъката от миналото и да започне живота си на чисто. Привидно спокойното ежедневие обаче не е каквото изглежда. Зла сила е надвиснала над градчето и съвсем скоро ще се наложи Бен да се бори за живота си и да отблъсне вампирско нашествие.

Продукцията все още е в много ранен етап – няма обявен каст, нито режисьор. Все пак не можем да не изразим няколко притеснения относно екипа, който се е заел с екранизацията. Повечето почитатели на Стивън Кинг знаят, че той гради бавно сюжетите си, не разчита на така наречените jump scares толкова много и атмосферата е истинският злодей. „Сейлъмс Лот”, която на някои от нас е страшно любима, не прави изключение.

От друга страна, запознати с творчеството на дуото Уан-Дауберман са наясно, че тяхната най-силна страна са именно малките, стряскащи моменти, които да ви накарат да подскочите. Дали ще се справят с предизвикателството и ще успеят да пресъздадат подобаващо атмосферата на книгата? Все още е рано да се каже, но ние ще запазим лек скептицизъм, за всеки случай.

През следващите месеци със сигурност ще има повече информация за екранизацията на „Сейлъмс Лот”, а ние ще се постараем да ви държим в течение.

218453-8

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

    1. Първата е супер наистина… Но ще видим тази 🙂