Вече сме ви представяли „Shadow“ на Джан Имоу, който не само беше показан в Китай миналата година, но и доста фенове на режисьора у нас са успели да гледат, въпреки липсата на законно разпространение у нас. Сега обаче предстои американската премиера и по този повод получаваме нов трейлър, насочен към съответния пазар и наблягащ на изключителната красота, която Имоу така умее да създава на големия екран.

За съжаление, силно се съмняваме, че у нас „Shadow“ някога ще дойде на голям екран и ни се струва, че ако имаше шанс, вече щеше да се е случило на някой от изминалите фестивали.

Изглежда повече от прекрасно и разбираме защо непрестанно се използва израза „завръщане към това, което Джан Имоу умее най-добре“ – самите ние писахме същото, след като гледахме първия трейлър. Но само красиви кадри добър филм не правят, затова се радваме, че „Shadow“ изглежда и като нещо повече от добра хореография и стилни декори. А вместо да превеждаме не особено вълнуващия официален синопсис на филма, който на всичкото отгоре не казва нищо, което не се разбива от трейлъра, решихме, че е по-добре да добавим следните думи на режисьора от фестивала във Венеция:

Двойниците, наричани „сенки“, съществуват от древността. Сянката трябва да е готова да скочи в действие в критичния момент, когато животът на господаря ѝ е в опасност. Сянката трябва да се слива с реалността, така че истината и фалшът да не могат да се различат. Дали е мъж, който стои на светло? Или е призрак, който се крие в тъмното? Кой ще живее? Кой ще умре?

Режисьор на „Shadow“ е Джан Имоу, а в главните роли са Чао Дън, Ли Сун, Джън Кай, Сяотун Гуан, Лей У, Джун Ху и Циенюен Уан.

Американската премиера е май месец.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments