Малко се забавихме с тази новина, но честно казано, очаквахме, че със започването на снимките на дългоочаквания „Дюн“ на Дени Вилньов ще се появи още някоя кастинг новина – до съвсем скоро валяха като из ведро и не успявахме да смогнем. Оказва се обаче, че основният актьорски екип вече е събран, камерите работят и след толкова години подготовка, промени и опити, новата екранизация нафантастиката на Франк Хърбърт действително се снима.

В главните роли – вече официално потвърдено – ще видим Тимъти Шаламе като Пол, Оскар Айзък и Ребека Фъргюсън като родителите му, Зендая като Чани, Джейсън Момоа като Дънкан Айдахо, Стелан Скарсгард като барон Харконен, Дейв Батиста като Звяра Рабан, Хавиер Бардем като Стилгар, Джош Бролин като Гърни Халик, Шарлот Рамплинг, Дейвид Дастмалчиан („Ант-Мен“) и Стивън Хендерсън („Fences“, „Lady Bird“). Чанг Чен („Тигър и дракон“, „The Grandmaster“) пък в момента преговаря, но засега не знаем за коя роля.

В екипа зад камерите също има предостатъчно впечатляващи имена, с някои от които Вилньов вече е работил. Ханс Цимър ще напише музиката, ГрегФрейзър („Rogue One“, „Vice“) е оператор, Жаклин Уест („The Revenant“) и Боб Морган ще отговарят за костюмите, художник е Патрис Вермет („Сикарио“), а монтажист ще е Джо Уокър („Arrival“). Един от авторите на предисториите на „Дюн“, Кевин Дж. Андерсън ще е „творчески консултант“, а както вече знаем, сценаристи са Вилньов, Ерик Рот („Форест Гъмп“) и Джон Спейтс („Прометей“).

Сега вече сме малко по-спокойни, че „Dune“ ще го бъде и то във вариант, който ни изглежда особено обещаващ – изключителен режисьор и отличен каст. Нямаме търпение да видим някой тийзър, независимо дали снимки, плакат или, надяваме се, трейлър. Предполагаме обаче, че първо ще започнат да изскачат неофициални и папарашки кадри от снимачната площадка и по традиция тях вероятно ще пропуснем, освен ако не са супер любопитни.

Премиерата на „Dune“ е планирана за 20 ноември 2020.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Чанг Чен го гласят за доктор Юи. От важните кой остана да изберат – Туфир Хауът и Падишах-императора.

    1. Отсега ти казвам, че ще е Pg13 и 2.20 минути 🙂