Китайският „Long Day’s Journey Into Night“ е един от най-любопитните фестивални филми от изминалата година. Вторият пълнометражен проект на 29-годишния режисьор и сценарист Би Ганс („Kaili Blues“) беше показан в Кан, Торонто, Сан Себастиан, Ню Йорк и редица други големи форуми, където впечатли специалистите и обикновените зрители със забележителното си техническо изпълнение, нетипично за продукция от подобен калибър.

Едно от многото официални описания на „Long Day’s Journey Into Night“ го определят като мрачен нео-ноар за самотен мъж, борещ се с демоните на своето минало, изпълнено със загуба и съжаление. А това, което отличава филма от други подобни истории, е, че втората му половина пресъздава сън на героя, чрез 59-минутен непрекъснат кадър в 3D, който ни отвежда в няколко различни локации.

Благодарение на Kino Lorber, които са се ангажирали с разпространението на „Long Day’s Journey Into Night“, получаваме трейлър и възможност да получим поне мъничка представа за атмосферата на филма. Вижте.

Намираме доста прилики с Уон Кар-уай – и като естетика, и като атмосфера, и като теми, но лошо няма, даже е плюс. Надяваме се филмът да има какво да предложи извън впечатляващата си, еднокадрова втора половина, тъй като едва ли ще можем да ѝ се насладим подобаващо на кино – вкъщи няма да има същия ефект. При всички случаи обаче сме ужасно любопитни да видим филма и възнамеряваме да го направим, ако ни се отдаде възможност.

В добавка вижте и два постера.

плакат long-days-journey-into-the-nigt-poster-2-20190318

Режисьор и сценарист на „Long Day’s Journey Into Night“ е Би Ганс („Kaili Blues“), а в ролите са Уей Тан, Джу Хуан, Силвия Чан и др.

Щатската премиера на филма е на 12 април.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *