Слухове за сериал по класиката „Бандити във времето“ („Time Bandits“) на Тери Гилиъм се носят горе-долу от десетилетие – първо за „семейно ориентирана“ версия, после за проект на Apple, за който обаче не знаехме никакви подробности, когато го обявиха миналото лято. Сега обаче научаваме отличната новина, че Тайка Уайтити ще е сценарист и режисьор на пилотния епизод на „Бандити във времето“, ко-продуциран още от Anonymous Content, Paramount Television и MRC.

Това определено не е първият телевизионен проект на Уайтити – наскоро той помогна отличната му комедия „What We Do In The Shadows“ да се превърне в обещаващ сериал и режисира епизод от предстоящия Star Wars сериал „The Mandalorian“. Освен всичко това, режисьорът довършва „Jojo Rabbit“, който се чака на голям екран тази година.

tiem badits
„Бандити във времето“ (1981)

Уайтити ни се струва особено подходящ за „Бандити във времето“, но направо се изненадахме, че става дума за пилот – за момент бяхме забравили за тази стара и изпитана система телевизиите да преценяват дали евентуален сериал си заслужава или не, напоследък толкова често направо одобряват първи сезон, особено стрийминг платформите.

Но след като Apple са преценили да пробват първо с пилот и след това да преценят дали ще има сериал или не, тяхна си работа. Ние само се надяваме да не се получи доста неприятната за нас ситуация, в която шефовете решават, че в крайна сметка сериал няма да има, сниманият пилот е архивиран и ние така и не го виждаме.

Честно казано, имайки предвид изходния материал на Тери Гилиъм (който ще е изпълнителен продуцент на сериала) и участието на чудесния Тайка Уайтити, надеждите ни да видим „Бандити във времето“ и то по-скоро, не са никак безпочвени. Дано скоро чуем нещо ново покрай проекта и да не потъне в забрава още няколко месеца (или пък години).

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *