Първият тийзър трейлър на предстоящата биографична драма за живота на великия Джон Роналд Руел ТолкинTolkien” не успя да разбие надеждите ни за незахаросан и по-мрачен филм, какъвто животът на автора допуска. Тази „чест“ се падна на пълния трейлър, който Fox Searchligh разпространиха вчера и който дава доста силна заявка за розова „feel-good“ биография, в която дори най-мрачните елементи имат приказни измерения и която действа „вдъхновяващо на младите поколения“.

Припомняме, че „Tolkien” изследва ранните години от живота на осиротелия Дж. Р. Р. Толкин, който намира приятелство, любов и вдъхновение сред група подобни нему аутсайдери в училище. Избухването на Първата световна война обаче заплашва да разбие тяхната „Задруга“. Всички тези преживявания ще вдъхновят Толкин да напише своите известни книги за Средната земя.

Вижте новия трейлър, представен лично от Никълъс Холт и Лили Колинс, които влизат в ролите на Дж. Р. Р. Толкин и съпругата му Идит.

Цялостното ни усещане за „Tolkien” е като за романтичен Hallmark филм, а някои от кадрите са като от евтина реклама на университет. Пак ще кажем, че ни допадат „фентъзи“ елементите, които вероятно са някаква форма на фантазия или проявление на трескав сън на Толкин, докато е сред невероятно тежките условия на фронта на Първата световна война, но са толкова буквални по отношение на „вдъхновението“ за „Властелинът на пръстените“, че чак е болезнено. Иска ни се обаче да грешим в това си усещане и когато излязат отзивите, да ни убедят, че филмът си заслужава.

Режисьор на „Tolkien” е Доме Карукоски („Tom of Finland“), по сценарий на Дейвид Глийсън („Каубои и извънземни“) и Стивън Бересфорд („Pride“). В ролите са Никълъс Холт, Лили Колинс, Колм Мийни, Антъни Бойл, Патрик Гибсън, Том Глин-Карни, Крейг Робинсън, Лора Донъли, Женевив О‘Райли, Пам Ферис, Дерек Джакоби и др.

Премиерата е на 10 май.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Мдааа, много точно е това сравнение с Hallmark филм 🙂 (и аз получих такова усещане докато гледах трейлъра, ама не ми дойде на акъла да го формулирам така 🙂 ). Всъщност, още като видях първите промо-снимки преди около месец, предусетих накъде отиват работите (особено онази, където четиримата са се излегнали на една тучна, зелена полянка ми дойде доста сладникава- същинска гей-дружинка излязла да се „позабавлява“ 🙂 в парка). Не знам, ако от студиото са решили да правят по- мрачна трактовка на живота на Толкин (което е малко вероятно) едва ли такива захаросани материали са най- правилната рекламна кампания.

  2. Все пак е леко подобрение спрямо филма за Селинджър… ама какво от това.