Преди половин година видяхме първия трейлър на показания в програмата Midnight Madness на фестивала в Торонто хорър-уестърн „The Wind“ и определено бяхме заинтригувани. Тогава все още нямаше яснота около разпространението на филма, но наскоро IFC Films насрочиха премиерна дата през април и по този повод получаваме нов трейлър, който ни дава малко по-добра представа за историята.

Припомняме, че „The Wind“ е игрален дебют на документалистката Ема Тами („Fair Chase“, „Election Day: Lens Across America“), по сценарий на Тереза Съдърланд, и разказва за Лизи Маклин (Кейтлин Джерард), която в края на XIX в. се преселва със съпруга си в суровата гранична пустош на Дивия запад, където постепенно губи връзка с реалността, тормозена от съседите, изолацията, трудните условия за живот и вятъра, който никога не спира, и изглежда е обладан от зла сила…

Отзивите за „The Wind“ са смесени (не и съдейки по цитатите, използвани в трейлъра), но на нас видяно тук, както и в първата реклама, ни допада доста във всяко едно отношение, а и както вече сме споменали, адски много харесваме подобни жанрови филми, в които не е съвсем ясно дали има истински свръхестествен елемент или всичко е плод на нечий затормозен ум. Тоест, с удоволствие ще гледаме „The Wind“ и (поне на този етап) не виждаме нищо, което да ни притеснява и да ни кара да се съмняваме, че няма да ни допадне.

Още веднъж, режисьор на „The Wind“ е Ема Тами („Fair Chase“, „Election Day: Lens Across America“), а сценарият е дело на Тереза Съдърланд. В ролите са Кейтлин Джерард, Майлс Андерсън, Джулия Голдани Телес, Дилън МакТий, Мартин Патерсън и др.

Щатската премиера е на 5 април.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *