AL-26228Rsm

Вторият тийзър на подготвяната от Гай Ричи предстояща игрална адаптация на анимационната класика „Аладин“ („Aladdin“) предложи първия ни поглед към Уил Смит като емблематичното синьо проявление на иконичния Джини (на първите снимки сме виждали, че го има и в обикновена човешка форма) и повечето реакции към него бяха изключително негативни, включително и нашата. Искаме да кажем, че причината за това беше само ужасно изглеждащият компютърно генериран Джини, но истината е, че и доста други елементи (като визията на Джафар например) не ни допаднаха.

Сега поглеждаме към новия трейлър с надежда да видим нещо, което да ни убеди, че „Аладин“ няма да е първата голяма излагация на Disney, които правят милиарди от игралните адаптации на класическите си анимации (а и образи).

Определено е по-добре от предишния трейлър, но пак оставаме скептици. Не искаме да се „качваме на влака“ с поголовния хейт и ще изчакаме да видим крайния резултат, но Аладин не ни радва особено – не усещаме чара и харизмата, които трябва да притежава, Джафар е толкова лейм, че ни избива на смях (докато анимационната версия все още ни докарва тръпки), а на места Уил Смит все още е cringeworthy. Също така, продължаваме да не сме убедени, че Гай Ричи е правилният режисьор за този проект, въпреки че стилът му пасва идеално при гонката сред улиците на Аграба. Иначе Жасмин ни радва и като цяло продукцията изглежда мащабно. Наистина се надяваме филмът да не е трагедия, тъй като сме фенове на анимационния „Аладин“ и не искаме точно той да се окаже най-голямата трагедия.

Това са нашите пет стотинки по темата. Ще се радваме да чуем и вашето мнение, което може да споделите в коментарите, след като пътем хвърлите едно око и на новия постер.

10A_SNLT_DomPayoff_1Sht

Режисьор на „Аладин“ („Aladdin“) е Гай Ричи („Две димящи дула”, „Гепи”, „Шерлок Холмс”), сценарият е дело на Джон Аугуст („Голяма риба”, „Булка-труп”), а продуцент е Дан Лин („Шерлок Холмс”). В ролите са Мена Масуд, Наоми Скот, Мерван Кензари, Уил Смит, Били Магнусен, Насим Педрад, Нумар Акар, Навид Негабан и др.

Премиерата е 24 май на 2D, 3D и IMAX 3D в дублирана и субтитрирана версия.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Толкова много захар има в тоя трейлър, че не е истина. Първият тийзър беше перфектен, първия пълен трейлър беше мех, но това вече почти ме отказа от филма. Да, наистина изглежда мащабен и визуално е супер, даже Уил Смит вече не е толкова проблематичен, колкото тона – изглежда като за малки деца вместо за малки И големи. На кантар съм…

  2. Щом с мъка понесох трейлъра, значи филмът ще си е изпитание…

  3. Донякъде са успяли, но е рано да се каже колко. И все още го няма това усещане от 90-те години 🙂

  4. Предпочитам Капитан Марвел пред такива инфантилни изгъзици, мъката е голяма!

  5. Моля, превод на „cringeworthy“.. За „лейм“, няма да питам… 🙂 🙂 🙂 Сори, но понякога ми идват в повече чуждиците, които използвате. Иначе хубави ревюта пишете! 🙂

  6. Добре бе, Богоров! “Сори”-иш ли? И ревю също е чисто българска дума, да знаеш. Драсни-пални-клечица, а? И знам, че е анекдот това, така че “спеър ми”!