Продължение на екшън фантастиката „На ръба на утрешния ден“ се очаква горе-долу откакто първият филм излезе през 2014 г. Режисьорът Дъг Лаймън дори на няколко пъти обявяваше, че това ще е следващият му проект, което ни навеждаше на мисълта, че ще го видим доста скоро… и така си минаха пет години, без да има кой знае какво развитие, освен слухове за страхотна история, по-добра от оригинала, по думите на Лаймън.

Може и да е била страхотна идея, но явно е имало проблеми с превръщането ѝ в достатъчно добър сценарий, защото сега научаваме, че Матю Робинсън („The Invention of Lying“, „Monster Trucks“) е предложил негова идея, която му е уредила и позицията на сценарист. Ще видим дали, в крайна сметка, той ще е основният сценарист и как ще се справи – първият филм е написан от Кристофър МакКуори и Джез и Джон-Хенри Бътъруърт по „All You Need Is Kill“ на Хироши Сакуразака (още се ядосваме, че му смениха заглавието – „All You Need Is Kill“ е в пъти по-яко).

Засега не знаем нищо повече като подробности за сюжета, но явно продуцентите са харесали идеята на Робинсън, след като той и Дъг Лаймън я разработват в момента. Очевидно каквото и да сме чували досега като слухове и идеи е все стара информация, но този път може да се получат нещата и скоро да научим повече за сюжета и за плановете за продължението. Предполагаме, че несигурното заглавие „Live Die Repeat and Repeat“ също е отпаднало или ще поне ще си остане само работно, защото на нас ни харесва и трябва да се смени с нещо по-скучно, за да се спази традицията.

И преди да попитате, Том Круз и Емили Блънт не са подписали договори и не се знае дали ще се завърнат. Но ако Матю Робинсън и Лаймън си свършат работата както трябва, вероятно звездите ще се завърнат. Надяваме се, че продължението, което Робинсън замисля, няма да се съсредоточи върху други герои, а ще продължи историята на Кейдж и Рита, както беше първоначалният план.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *