Докато търпеливо чакаме да излезе трейлър за новия филм на Гай Ричи (доскоро познат като „Toff Guys”, но явно преименуван на „Bush”), продължаваме да следим новините около многото ни любими актьори, които ще видим в него. Сега разбираме за следващия проект на Колин Фарел, който ще носи заглавието „After Yang”, ще бъде  режисиран от Когонада и продуциран от машината за качествено нискобюджетно кино А24.

After Yang” ще бъде базиран на разказа на Алекзандър УайнстийнSaying Goodbye to Yang” и ще разкаже историята на баща и дъщеря, живеещи в свят, в който е обичайно в къщата да живее роботче, което изпълнява длъжностите на детегледачка. Те се опитват да спасят живота на своя робот Янг, който те виждат като част от семейството си.

Когонада е режисьор от Южна Корея, който в началото е правил видео есета за кино, а прави авторския си режисьорски дебют през 2017 с „Columbus”, драма с Джон Чо, изключително нежна история, комбинирана с впечатляващ визуален подход – сюжетът се развива пред декора на модерната архитектура, с която градчето Кълъмбъс е известно. Филмът за пръв път е показан на фестивала Сънданс през 2017 и е изключително добре приет от критиците и сравнително малката си публика, заради което имаме големи надежди за втория филм от режисьора.

А24 пък са студио, което в последните години прави едни от най-прекрасните филми, които сме гледали – обикновено нискобюджетни, но пък с висока артистична стойност проекти, които често включват фантастични елементи, но които никога не поставят на заден план човешката история на героите си – „Enemy“, „The Witch“, „Ex Machina“,  „Swiss Army Man” са само част от досегашните им проекти. Те вече са работили с Колин Фарел по два от най-интересните и нестандартните му филми до сега – произведенията на Йоргос ЛантимосОмарът” и „Убийството на свещения елен”. Фарел може да е имал какви ли не падини в кариерата си, но особено в последните години ни доказва, че сравнително малките филми с нестандартни, леко откачени истории са безспорно неговата ниша.

Комбинацията от талант, работещ по проекта, както и интригуващата история ни карат живо да се интересуваме от „After Yang”. Ще следим развитието на филма с интерес и се надяваме скоро да имаме още новини за споделяне.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *