Пореден много интересен и уникален проект се заформя от Gary Sanchez Productions – компанията на Уил Феръл и Адам Маккей, в колаборация с Valparaiso Pictures. Филмът ще носи заглавието „No Glory” и ще бъде оглавен от Кумейл Нанджиани – комикът, който стана звезда със „Silicon Valley”, а после беше номиниран за „Оскар“ за сценария на прекрасния „The Big Sick”.

No Glory” е базиран на непубликуван ръкопис, написан от Скот Шепърд – агент от Национална сигурност на САЩ, разказващ за личните му преживявания в агенцията. Необичайният разказ е описан по следния интригуващ начин:

Необузданият патриотизъм и щуротиите по цял свят на един американец първо поколение, в тайна служба на една благодарна и като цяло несъзнаваща нация.

Сценарият ще бъде написан от Сам Бейн, но Маккей и Нанджиани ще имат „надзирателски” роли. Това е причината да сме толкова заинтригувани от този проект, освен веселяшкото описание на сюжета. Адам Маккей вече ни е показал няколко пъти, че умее изключително вещо да предава сериозни истории по един забавен начин, без да ги омаловажава – направи го с „Големият залог” и с миналогодишния „Vice”. Кумейл Нанджиани направи същото с изключително успешния си дебют „The Big Sick”. Колаборацията между двамата изглежда идеално поне на хартия. Добавяме и резюмето на Сам Бейн, работил като сценарист по чудесните британски комедии „Peep Show” и „Fresh Meat” и в главата ни се заформя картинка на изключително нестандартна и нетипична комедийна история.

Попитан за проекта, Маккей казва:

Нямам търпение да се потопя в тази невероятна история за държавен агент. С Кумейл в главната роля, това има шанс да бъде нещо наистина „специално”, както Кумейл обича да казва.

Продуцентът Дейвид Карико от Valparaiso Pictures добавя:

Създадохме нашата компания точно, за да помагаме да бъдат разказани такъв тип истории; разкази, които могат да имат широка комерсиална привлекателност, без да жертват артистизъм. Намерихме перфектните партньори и разказвачи в лицето на Адам и Кумейл.

Не знаем все още какво ще се получи от този проект, все пак е в много ранен етап още, дори не е избран режисьор. Но ако „No Glory” успее да изпълни потенциала си, смятаме, че може да се получи нещо истински запомнящо се, ако не – поне доста забавно.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *