хавиер бардем

Когато последно писахме за предстоящата екранизация на „Дюн“ – преди цели два дена, покрай присъединяването на Оскар Айзък и Зендая към вече впечатляващия каст, споменахме колко ни е приятно да пишем новини по темата… Е, нямахме предвид точно през ден, но въпреки това не се оплакваме, защото отново става дума за отлична кастинг новина. Явно Дени Вилньов усилено работи по набирането на актьорите и гледайки събралите се звезди, оставаме с впечатление, че ще в крайна сметка получи първия си избор за всяка роля. И много ясно, кой не би искал да участва в новата екранизация по шедьовъра на Франк Хърбърт, с един от най-добрите режисьори, работещи в киното в момента.

Предполагаме, че съвсем скоро ще пишем още новини по темата, но засега най-новото попълнение е винаги отличният Хавиер Бардем, когото ще видим в ролята на Стилгар, наиб на свободните хора. Ролята се изпълнява от Еверет МакГил във филма на Дейвид Линч и от Стивън Беркоф в мини-сериала „Децата на Дюн“. Нямаме абсолютно никакво съмнение, че Бардем ще е просто идеален в ролята, което като че ли писахме и за всеки друг от актьорите, които Вилньов и продуцентите са събрали до този момент.

Както неведнъж сме казвали, имаме пълно доверие на Вилньов и макар все още да имаме известни притеснения покрай амбициозния и мащабен проект, те определено не са свързани с режисьора или актьорите. Дано всичко да върви по план и сравнително скоро най-накрая да гледаме този нов „Дюн“. В зависимост от успеха му, предполагаме, че скоро след това ще пишем новини и за предстоящи продължения, но да не избързваме.

Режисьор на „Дюн“ е Дени Вилньов, който е и сценарист заедно с Ерик Рот („Форест Гъмп“) и Джон Спейтс („Прометей“). В главните роли се очаква да видим Тимъти Шаламе, Оскар Айзък, Ребека Фъргюсън, Зендая, Стелан Скарсгард, Дейв Батиста, Хавиер Бардем и Шарлот Рамплинг.

Засега не е известна премиерната дата, но снимките започват тази пролет в Будапеща и Йордания.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

    1. Има 4-5 роли, заради които си струва да го смятаме за култов 🙂