арън соркин

В края на миналата година стана ясно, че заради ангажираността на Арън Соркин с адаптацията на „Да убиеш присмехулник“ за Бродуей, документалната  политическата драма „The Trial of the Chicago 7“ се озова в положението на спрян проект. Имаше и слухове за притеснения около бюджета на продукцията, но новините от последните дни имат потенциала да ги разсеят категорично.

Сет Роугън, Джоузеф Гордън-Левит, Джонатан Мейджърс и Алекс Шарп се присъединяват към вече обявените Еди Редмейн и Саша Барон Коен. Както вече съобщихме преди да бъде обявено прекъсването по работния процес на екранизацията, Барон Коен влиза в ролята на Аби Хофман. Неговото име се обсъждаше още по времето, когато с режисурата се беше заел Стивън Спилбърг преди повече от десет години. Тогава бяха спрягани и Хийт Леджър за ролята на Том Хейдън и Уил Смит – за Боби Сийл, а причината за спирането на проекта се оказа продължилата повече от три месеца стачка на сценаристите. От 2007 г. година насам работата по „The Trial of the Chicago 7“ претърпя много рокади и прекъсвания, а сега сме свидетели на поредния шанс за реално започване на снимачния процес. Сценарият е готов от дванадесет години, лично Соркин, който е негов създател, се е заел сериозно с режисурата, има официално привлечени актьори за повечето ключови роли, и предвид имената им едва ли са налице финансови пречки.

Остаряващият с класа Сет Роугън поема ролята на Джери Рубин. Макар сюжетно историята да позволява комични моменти, ще е интересно да видим Роугън в по-сериозна светлина, още повече доброто му представяне в „Steve Jobs“, където сценарият отново бе дело на Соркин. Джонатан Мейджърс ще се заеме с образа на Боби Сийл. Той е осмият обвиняем за размириците по време на Националния демократичен съвет в Чикаго през 1968 г., но преди започване на делото по същество обвиненията срещу него са свалени. В обувките на Рени Дейвис влиза Алекс Шарп, който ни е познат от „The Hustle“, „To the Bone“ и „How to Talk to Girls at Parties“. Ролята на прокурора по делото Ричард Шулц е поверена на Джоузеф Гордън-Левит. Той през тази година се очертава да е от доста заетите в сферата, понеже освен „The Trial of the Chicago 7“, ще работи по мюзикъла „Wingmen“ и военната драма „K Troop“. По време на процеса прокурорите Шулц и Форан са се ползвали значително от благоразположението на съдията по делото, главно заради предубедеността му към подсъдимите. И предвид, че с ролята на Том Хейдън, както вече обявихме, се заема Еди Редмейн, до попълване на състава остава да се привлекат актьори за ролите на още трима от подсъдимите, двамата адвокати, другият прокурор и най-вече съдия Юлиъс Хофман.

 Джоузеф Гордън-Левит и Сет Роугън.
Джоузеф Гордън-Левит и Сет Роугън

Марк Плат все още е начело като продуцент и към него се присъединява Мат Джаксън, който работи редом със Соркин по „Принцесата на покера“. Rocket Science ще се заемат с международните права за разпространението на филма и ще представят проекта на инвеститори следващата седмица в Берлин. Вероятно според резултатите там, ще се реши и кога точно ще започнат снимките.

The Trial of the Chicago 7“ се очертава да представи луд, смешен, напрегнат, трагичен и в същото време триумфиращ момент от американската история, способен да звучи ясно за разделението в наши дни и как младите хора са способни да поемат властта и да променят положително ситуацията, така че какво по-добро време за реализация от сега.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *