Обожаваме stop-motion анимация, а студио Laika ни е едно от най-любимите – те, заедно с Aardman, са последните стожери на това изключително трудно и нишово изкуство – и очакваме всеки техен филм с огромно нетърпение и до този момент, с прекрасни заглавия като „Коралайн”, „ПараНорман”, „Кутийковците” и „Кубо и пътят на самурая”, никога не сме оставали разочаровани.

По тази причина посрещнахме с огромен ентусиазъм и най-новия им, пети поред stop-motion проект „Missing Link“, който разказа за същество на име г-н Линк, което наема безстрашен изследовател, за да му помогне да открие отдавна изгубените си роднини в приказната долина на Шангри-Ла. Когато обаче видяхме първия трейлър, за първи път при среща с който и да е било герой на Laika останахме леко разочаровани.

Сега Annapurna представят нов трейлър на „Missing Link“ и поглеждаме с надежда въодушевлението да се завърне.

Малко по-добре е от първия трейлър (може би защото се бяхме подготвили психически), но пак сме неспособни да се изкефим подобаващо и да наредим „Missing Link“ сред нетърпеливо очаквани заглавия, както беше с предишните филми на Laika. Въпреки това ни разочарование, няма да пропуснем да го гледаме, първо, защото сме огромни фенове на stop-motion анимациите и второ, защото е напълно възможно от Laika да ни изненадат (филмографията им го допуска) и въпреки рекламите, „Missing Link“ да се окаже забавна и трогателна история със сърце и душа, която да ни изпълни. Адски много се надяваме.

Сценарист и режисьор на „Missing Link“ е Крис Бътлър („ПараНорман”). Ролите в оригинал озвучават Хю Джакман, Зак Галифанакис, Зоуи Салдана, Ема Томпсън, Стивън Фрай, Тимъти Олифант, Мат Лукас, Дейвид Уалиамс, Амрита Ачария, Чинг Валдес-Аран и др.

Премиерата е на 12 април.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *