Дъмбо

Disney продължават твърдо да залагат на игрални версии по техните анимационни класики (което досега им се отплаща предобре – „Алиса в страната на чудесата”, „Книга за джунглата“ и „Красавицата и Звяра“ спечелиха над 3 млрд. долара приходи) и тази година ще ни предложат цели три – „Дъмбо“, „Аладин“ и „Цар Лъв“, като първи от тях е подготвяната от Тим Бъртън трогателна история на летящото слонче Дъмбо.

В предишните ни новини надълго и нашироко споделихме мнението си както за политиката на Disney, така и за самия филм и творческия екип, в лицето на Бъртън и звездния актьорски състав, включващ Колин Фарел, Дани ДеВито, Майкъл Кийтън и  Ева Грийн, затова тук ще караме по същество и директно ще преминем към новия международен трейлър, който дебютира вчера. Той не предлага почти нищо ново към това, което вече сме виждали като реклами, така че ако досега „Дъмбо“ не ви е докоснал и не ви се е сторил като за вас, едва ли този трейлър ще промени нещо.

Алиса в страната на чудесата” беляза момент, в който кариерата на Тим Бъртън тръгна надолу и силно се надяваме тази му нова игрална адаптация за Disney да отбележи края на посредствената му серия и отново да го видим във формата му от едно време, която го направи един от най-обичаните от нас режисьори. Макар че, ако трябва да сме честни, съдейки по това, което виждаме, едва ли „Дъмбо“ ще е началото на подема, на който се надяваме. По-скоро има шанс да е последният от слабата серия. Но да видим.

В добавка ви предлагаме официалния синопсис на „Дъмбо“, както и поредица character постери.

Собственикът на малък цирк Макс Медичи (Дани ДеВито) наема бившата звезда, ветеран от Втората световна война, Холт Фариър (Колин Фарел) и двете му деца Мили (Нико Паркър) и Джо (Финли Хобинс) да се грижат за новородено слонче на име Дъмбо, чиито огромни уши го правят обект на сериозни подигравки и допълнително утежняват ситуацията на едва кретащото шоу. Но когато те откриват, че Дъмбо може да лети, циркът прави невероятно успешно завръщане, което привлича вниманието на убедителния предприемач В. А. Вандевиър (Майкъл Кийтън), който наема необикновеното слонче в най-новото си грандиозно, увеселително начинание – Дриймленд. Дъмбо полита към нови висоти заедно с невероятната, чаровна акробатка Колет Мърчант (Ева Грийн), докато Холт не открива, че под лъскавата си обвивка, Дриймленд е пълен с мрачни тайни.

dumbo_ver3_xlg

dumbo_ver7_xlg

dumbo_ver6_xlg

dumbo_ver5_xlg

dumbo_ver4_xlg

dumbo_ver8_xlg

dumbo_ver10_xlg

dumbo_ver9_xlg

Режисьор на „Дъмбо“ („Dumbo“) е Тим Бъртън („Ед Ууд“, „Слийпи Холоу“, „Голяма риба“, „Суини Тод“, „Алиса в страната на чудесата“, „Тъмни сенки“), а сценарият е дело на  Ерън Крюгер („Трансформърс”, „Офелия“, „Къщата на сенките). В ролите са Колин Фарел, Дани ДеВито, Алан Аркин, Майкъл Кийтън, Ева Грийн, Финли Хобинс, Нико Паркър и др.

Премиерата е 29 март.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *