the hole in the ground

След десет дни е началото на фестивала в Сънданс, в чиято програма ще дебютират един куп интересни заглавия, които искаме да гледаме, а сега към списъка прибавяме и още едно – разпространяваният от A24 хорър трилър „The Hole in the Ground“, бележещ пълнометражния режисьорски дебют на Лий Кронин („Ghost Train“).

Филмът е по сценарий на Кронин и Стивън Шийлдс („Zombie Bashers“) и разказва историята на Сара (Шана Кърслей) и сина ѝ Крис (Джеймс Куин Марки), които се преместват в нов уединен дом в провинциално градче, в опит да оставят трудното си минало зад гърба си и да започната живота си на чисто. Един ден Крис изчезва в гората зад къщата им и докато Сара го търси, открива огромна зейнала дупка. В крайна сметка момчето се връща у дома, но в поведението му настъпват обезпокоителни промени и след стряскаща среща с новия им мистериозен съсед, Сара започва да се тревожи, че момчето, което се е завърнало, не е нейният син и всичко е свързано със зловещата дупка в гората…

Вижте как ще изглежда и каква атмосфера ще има „The Hole in the Ground“ в първия трейлър на филма, който A24 представиха преди няколко дни.

Определено сме заинтригувани. Със сигурност „The Hole in the Ground“ ще бъде далеч по-качествен от другия предстоящ филм с момченце, обладано от зла сила (явно поджанрът с „creepy“ децата отново е във възход) „The Prodigy“, който изглежда болезнено генерично и скучно. Като оставим настрана атмосферата, ритъма и цялостната мистерия около дупката, тук прозират доста повече и по-дълбоки теми, каквито са проблемите на една самотна майка в отглеждането на проблематично дете. Вече сме гледали един такъв страхотен филм – „The Babadook“, и се надяваме „The Hole in the Ground“ да е негов достоен събрат.

Режисьор е Лий Кронин („Ghost Train“), който е и сценарист заедно със Стивън Шийлдс („Zombie Bashers“), а в ролите са Шана Кърслей, Джеймс Куин Марки, Симон Кърби, Стив Уол, Оуън Макен, Джеймс Космо, Кати Оутинен и др.

След премиерата си в Сънданс „The Hole in the Ground“ ще дебютира по DirectTV от 31 януари, а в кината ще може да бъде видян от 1 март.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *