Започваме новата година заредени и готови за нови подвизи, точно като автоматите на Франк Касъл, още познат като The Punisher. В чест на новата година Netflix пуснаха първият официален тийзър за втория самостоятел сезон на „The Punisher”. В него виждаме Франк да изгаря заповедта, с която му бяха опростени всички престъпления в края на първия сезон, а текстът, с който Netflix пуснаха тийзъра в социалните мрежи е „Обратно на работа”. Можем само да стигнем до заключението, че Франк съвсем не е приключил с раздаването на специфичния си вид правосъдие.

Вижте тийзъра сега:

Както стана и с първия сезон, отново сме доста впечатлени от тона и начина, по който Netflix решават да рекламират „The Punisher”. Те залагат много на атмосферата и усещанията, които сериалът предизвиква у публиката. Това се вписва хем в тона на самия сериал, хем в характера на главния герой – той не е като другите герои на Марвел, пък дори и да го сравняваме само с колегите му от „по-мрачната” Marvel/Netflix вселена. Да, те не пускат шегички наляво и надясно като по-известните герои от кино-вселената, но и Мат Мърдок (Деърдевил), и Джесика Джоунс, и Люк Кейдж имат определен чар и присъствие, които могат да включат, когато трябва да ни станат симпатични. Франк Касъл от друга страна е изтормозен психологически до такава крайна степен, че от него не можем да очакваме да води монолози или да се усмихва чаровно – той ни привлича с изключителната си способност за насилие и непреклонната си мисия да отмъсти семейството си и да въздаде правосъдие.

А ставайки въпрос за другите герои, истината е, че нетърпението ни за втория сезон е с леко горчив привкус – практически сме убедени, че и „The Punisher” ще бъде спрян горе-долу моментално след като излезе този сезон. В последните два месеца Netflix официално сложиха край на „Iron Fist”,  „Luke Cage” и „Daredevil”. „Jessica Jones” вече е приключил със снимките на своя трети сезон, но предполагаме, че той и втория „Punisher” ще бъдат последните попълнения в тази вселена. Всички спекулации на познавачите сочат към това, че Marvel изттеглят всичките си собствености и искат да си ги задържат само за себе си, и да не трябва да ги споделят с един от големите си конкуренти, докато Disney кроят големи планове за новата си стрийминг услуга. И докато „Iron Fist” и „Luke Cage” сигурно бяха позагубили интереса на публиката (въпреки че и на двата вторите им сезони приключиха на много интересни нотки, които загатваха обещаващи продължения), то „Daredevil” е причината да знаем, че спирането на всичките сериали едновременно няма как да бъде свързано с качеството им. Третият сезон на „Daredevil” беше един от най-силните телевизионни сезони, които сме гледали въобще в последните няколко години.

Daredevil

И щом ни остават само два сезона да се насладим на тази вселена, ще гледаме да извлечем възможно най-много от тях. За сега за втори сезон на „The Punisher” не се знае много. Ще се завърнат доста от героите от първия сезон, начело с агент Дайна Мадани (Амбър Роуз Рива), която помогна на Касъл в първия сезон, както и приятеля му Къртис Хойл (Джейсън Р. Муур), който ръководи групата за подкрепа на бивши войници. По всяка вероятност ще  видим Бен Барнс да се завърне в ролята на Били Русо, вече придобил комиксовото си алтернативно его „Jigsaw”, след като Франк го обезобрази в края на първи сезон. Дебора Ан Уол също ще се завърне като Карън Пейдж – един от малкото герои, които безрезервно подкрепят мисията на Франк. Към каста се включват Джош Стюарт в ролята на Джон Пилгрим и Флориана Лима като Криста Дюмонт.

По всичко личи, че вторият сезон ще продължи ясноизразеното обсъждане на интересни социални въпроси, което започна първият. Това е една от причинитеа да сме такива фенове на първия сезон – забавно е да гледаш Франк как трепе хора наред, но е завладяващо да го гледаш как се бори със собствения си пост-травматичен стрес, как другите около него се справят със своя, какво поражда домашния тероризъм и през какво преминават войниците, след като се приберат от фронта. Във втория сезон има индикации, че ще се разглеждат също подобни теми. Героинята на Флориана Лима е психотерапевт, специализиращ върху ветерани от войната. Джош Стюарт пък ще играе герой, който е силно религиозен, а в същото време – крайно десен, граничещ с набиращото популярност в момента „alt-right” движение.

Премиерна дата на новият сезон на „The Punisher” засега не е потвърдена от Netflix, но много спекулатори сочат към 18 януари, заради вече изтрит пост в Twitter от един от регионалните акаунти на Netflix. Както и за предишния сезон, очакваме, че стрийминг компанията ще обявят премиерната дата в последния момент, за да ни изненадат.

the-punisher-s3-art-20190103

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Лошото е че NETFLIX имат договор с Дисни в който се посочва че геройте като Iron Fist DareDevil Punisher Luke Cage и Jessica Jones няма да може да бъдат използвани от Дисни в срок от 2 години след края на дадения сериял 🙁

    1. Две години съвсем не са някакъв огромен срок. Още повече, че платформата им ще тръгне към края на годината. Девилът, например, спокойно може да пропусне 2019 и следващия сезон да го пуснат 2020-та година. Няма драма.

    2. Съгласен съм със stealth – 2 години са нищо. За мен лично драмата е, че Чарли Кокс беше най-добрия ДеърДевил досега и ще ми е трудно да видя друг в ролята. Да не говорим, че Винсент Донофрио Е КИНГПИН и ако Марвел го ре-каст-нат ще бъде доста труден залък за преглъщане. Сцените с него са просто уникални!

      Колкото до Punisher – естествено, че ще се гледа! Стрхотен Франк Касъл имаме, но за съжаление и този сериал ще приключи преждевременно…

    1. Залагам си блурей колекцията, че до 30 дни след премиерата ще чуем за канселирането 😀 😉